Ervaringsverhalen

De ziekten ALS, PSMA en PLS hebben een diepgaande impact op het leven van patiënten en hun omgeving. Iedereen die geraakt wordt, heeft een eigen verhaal. Deze verhalen zijn samengevat in diverse interviews en die delen wij graag met jullie.

Gevonden resultaten: 96
Joost Kooistra ambassadeur Stichting ALS Nederland interview

Joost Kooistra

“Ik gun iedereen een lichaam waarop hij kan vertrouwen. Als oud-sporter heb ik natuurlijk alles aan mijn lichaam te danken. Dit is ook mijn grote drive om bij te dragen aan de strijd tegen ALS.”

Gerard Ekdom ambassadeur Stichting ALS Nederland interview

Gerard Ekdom

“ALS is een mensonterende ziekte. Je zit gevangen in je lijf. Je geest functioneert nog 100%, maar je lijf zegt: 'Nee hoor, dit kun je niet meer doen'. Botweg pech.”

Thomas Acda - ALS ambassadeur interview

Thomas Acda

“Als ik door mijn aanwezigheid of mijn naam de bekendheid van ALS kan vergroten, dan doe ik dit graag. Voor mij is dit een kleine moeite, met hopelijk veel impact.”

Interview Celesta Warger, naaste

Celesta Warger

“Ik was compleet verbouwereerd door zijn reactie en dacht: man je weet niet wat je zegt, dit is de ergste variant.”

Interview Sascha Groen, naaste

Sascha Groen

“PSMA, een vorm van ALS, levensverwachting 3 tot 5 jaar. Anjo was 35. Wij kenden de heftige abri-posters met de woorden: ‘Ik ben inmiddels overleden’.”

Interview Wilna van de Putte, naaste

Wilna van de Putte

“Jan vond het heerlijk om op Terschelling met onze hond lange wandelingen te maken. Helaas moesten we onlangs besluiten dat dit nu echt niet meer kan.”

Interview Joke Ottervanger, naaste

Joke Ottervanger

“Met een van mijn zussen ga ik elk jaar naar Tenerife om lekker niks te doen bij het zwembad. Ik kan met een gerust hart weg, want de zorg thuis is geweldig geregeld.”

Interview ALS-patiënt Klaas van Kieft

Klaas Kieft

“Dat ik moest stoppen met zingen, vond ik het ergst. Ik mis het nog steeds. Voor andere dingen waar ik afscheid van moest nemen, had ik gelukkig wat meer tijd.”