9 september 2014

Amsterdam City Swim 2014 groot succes

De derde editie van de Amsterdam City Swim was in alle opzichten een grandioos succes. Tot nu toe is er meer dan 1,9 miljoen euro opgehaald en de teller loopt door! Het is nog mogelijk om te doneren aan de Amsterdam City Swim tot 30 september 2014.

Opbrengst Amsterdam City Swim 2014

Ruim 2000 deelnemers aan de Amsterdam City Swim en 400 deelnemers aan de Amsterdam City Swim for Kids (200 kids en 200 begeleiders) sprongen zondag 7 september 2014 in de Amsterdamse grachten met als doel aandacht te vragen voor de ongeneeslijke ziekte ALS en donatiegeld op te halen voor Stichting ALS Nederland.

Alle donatiegelden zullen worden besteed aan diverse onderzoeksprojecten die Stichting ALS Nederland financieel ondersteunt.

prominenten Opbrengst A Local Swim

Onder de diverse deelnemers waren ook medewerkers van ALS Centrum Nederland te vinden, zoals professor Leonard van den Berg, hoogleraar experimentele neurologie en coördinator van ALS Centrum Nederland. Bekijk hieronder het filmpje.

filmpje ALS Centrum Nederland

Kick off internationale project MinE
Op 8 september 2014 was de internationale project MinE kick off meeting waarvoor vele internationale ALS wetenschappers en stichtingen bijeen kwamen. Een groot aantal van hen was ook aanwezig tijdens de Amsterdam City Swim waardoor zij een goed beeld kregen wat zo’n groot fondsenwervend evenement kan doen om bij te dragen aan onderzoek naar ALS.

Uitreiking Weert Jan Weerts bokaal

ACS Kids Swim
De Weert Jan Weerts Bokaal werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt aan de 11-jarige Franka Kramer die ruim €15.000,- aan sponsorgeld ophaalde tijdens de ACS Kids Swim. Deze bokaal werd haar uitgereikt door niemand minder dan Beau Weerts , de zoon van Weert Jan Weerts.

Amsterdam City Swim goes NY

Amsterdam City Swim goes global
De stichting Amsterdam City Swim gaat een serie van internationale swims organiseren, omdat de combinatie van zwemmen voor een goed doel in (schoon) open water een unieke propositie is. De motivatie is dat ALS niet stopt bij de grens. Op deze manier hoopt stichting Amsterdam City Swim meer internationale samenwerking af te dwingen voor onderzoek tegen de ziekte ALS. Ook zal de internationalisering bijdragen aan “Holland promotie” met de ervaring die stichting Amsterdam City Swim heeft op het gebied van schoon water en watermanagement. In juni 2015 wordt in New York een City Swim georganiseerd onder de naam New Amsterdam City Swim om de historische banden tussen New York en Amsterdam te verstevigen en met als doel donatiegeld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS.