24 januari 2019

Benoeming Frederique Kram

Sinds 1 januari 2019 is Frederique Kram de nieuwe manager Marketing & Communicatie en Fondsenwerving bij Stichting ALS Nederland. Voor haar start bij de stichting was zij ruim 7 jaar Hoofd van de afdeling Communicatie, Campagnes en Fondsenwerving bij Vredesorganisatie PAX. Een organisatie die zich inzet voor Vrede en Veiligheid over de hele wereld.

Hierdoor heeft ze een brede ervaring en kennis opgedaan die zij graag inzet om ALS van de kaart te vegen: ‘In mijn eigen omgeving heb ik nooit te maken gehad met ALS, maar ik ken de ziekte van de indrukwekkende campagne Ik ben inmiddels overleden. Als ik op het station liep om naar mijn werk bij PAX te gaan, zag ik de foto’s van ‘gewone’ mensen zoals jij en ik en dat maakte toen grote indruk op mij. Nu jaren later deed de kans zich voor om via deze functie bij te dragen aan nog meer geld ophalen voor onderzoek en kwaliteit van zorg, en deze heb ik met beide handen aangegrepen. Ik ben gepast trots dat ik op deze manier mag meehelpen om onze droom te verwezenlijken: een wereld zonder ALS!’.

Frederique heeft na de PABO en de studie Volwasseneneducatie & Voorlichting aan de Universiteit van Leiden korte tijd in het basisonderwijs gewerkt. Daarna werkte zij in verschillende communicatiefuncties bij Goede Doelen organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.