27 juli 2016

Boek ALS alles verandert

Cover Als alles verandert Achterkant Als alles verandert

Geïnspireerd door de confronterende campagne ‘Ik ben inmiddels overleden’ en na het zien van Fernando Ricksen in verscheidene televisieprogramma’s, vatten in het voorjaar van 2014, zeven studenten van de Leidse studentenvereniging Minerva het plan op om mee te doen in de strijd tegen ALS. Op 21 juni 2014 stonden zij aan de start van een duizend kilometer lange fietstocht die hen in vijftig uur van Leiden naar Kopenhagen bracht. Het doel: genoeg geld inzamelen om een boek te maken voor kinderen van ALS-patiënten.

Het boek kwam er. Op 8 juli 2016 werd het boek ‘Als alles verandert’, geschreven door Rosan Dieho en Sjoerd van der Tas, gelanceerd.

Schrijvers van ALS alles verandert, Rosan Diho (r) en Sjoerd van der Tas (l)

Schrijvers van ‘Als alles verandert’, Rosan Dieho (r) en Sjoerd van der Tas (l) tijdens de boekpresentatie.

‘Als alles verandert’ kijkt naar ALS vanuit de ogen van de 11-jarige zoon van een ALS-patiënt. Over hoe enerzijds zijn gezinsleven verandert, maar ook over hoe voetbal gewoon doorgaat en hij ook nog gewoon verliefd kan worden. Het boek is zowel leuk voor jongens als voor meisjes. Met het boek willen we kinderen (van ongeveer 8 tot 16 jaar) van ALS-patiënten een middel bieden waaruit ze steun kunnen halen en kracht kunnen putten.

Wij stellen ‘Als alles verandert’ gratis ter beschikking aan kinderen van patiënten van ALS, PLS en PSMA. Het boek (één per gezin) kan dan hier besteld worden.

Het boek is ook voor 11 euro te verkrijgen bij Bol.com via deze link.