21 April 2020

De finale strijd van Fernando Ricksen

 

De strijd van een voetbalrebel tegen ALS

‘De finale strijd’, opvolger van ‘Vechtlust’
Uitgerekend op de dag dat zijn boek ‘Vechtlust‘ wordt gepresenteerd krijgt oud-profvoetballer Fernando Ricksen te horen dat hij aan de dodelijke spierziekte ALS lijdt en nog hooguit vier maanden te leven heeft.

Hoe uitzichtloos het misschien ook lijkt, dat betekent niet dat hij zich gewonnen geeft. Ricksen strijdt tegen de ziekte zoals hij voetbalde: hij gaat er met gestrekt been in. Auteur Vincent de Vries maakt de onafwendbare aftakeling van zijn vriend van dichtbij mee en houdt op verzoek van Ricksen een dagboek bij.

‘Het gaat over de ongelijke strijd tegen zijn ziekte, maar ook over de hoop die Fernando had,’ vertelt Vincent de Vries, die het schreef samen met Veronika, de weduwe van Ricksen.

Een indringend en intiem portret
Het resultaat is een indringend en intiem portret van een man die zes jaar lang de dood in de ogen keek. Vincent de Vries schreef eerder verschillende biografieën, zoals die van Lieke Martens, Hans Kraay jr, Mental Theo, Anouk Hoogendijk en de bestseller Vechtlust, over de voetballer Fernando Ricksen (Sportboek van het jaar 2013).

Het boek ‘De finale strijd‘ is vanaf 9 juni verkrijgbaar via Bol.com voor € 20,00. Zeker weten dat je het boek niet misloopt?

Reserveer vast een exemplaar

Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar onze stichting en zal worden gebruikt om onderzoek naar de ziekte ALS en projecten ter verbetering van de kwaliteit van zorg en leven van ALS-patiënten en hun naasten te financieren.

Onze directeur Gorrit-Jan Blonk en beide auteurs zijn beschikbaar voor interviews.

Het levensverhaal van voetballer Fernando Ricksen