De nalatenschap van Nicolette

Nicolette vertelt waarom ze nalaat aan onderzoek naar ALS. Zelf heeft ze de diagnose MS en is ze haar broer verloren aan de gevolgen van AIDS. Voor beide ziektes zijn nu medicijnen beschikbaar. Voor ALS is geen perspectief. Daarom steunt ze onderzoek naar ALS.

Neem ook Stichting ALS Nederland op in jouw testament

Overweeg je om Stichting ALS Nederland op te nemen in je testament? Wat een mooie gedachte! Om de oplossing voor de dodelijke ziekte ALS te vinden is nog veel onderzoek nodig en dit vraagt een lange adem. Met een nalatenschap draag je – ook als je er niet meer bent – bij aan een toekomst zonder ALS.

Waarom een testament?

Wanneer er geen testament is van degene die overlijdt, bepaalt de wet wat er met de nalatenschap gebeurt. Familie komt als eerste in aanmerking. Door een testament bepaal je zelf je wensen ten aanzien van je nalatenschap. Het geeft rust en zekerheid te weten dat alles goed geregeld is.

Geen erfbelasting

Jouw nalatenschap aan de strijd tegen ALS is volledig vrijgesteld van erfbelasting. Hierdoor wordt jouw nalatenschap voor de volle 100 procent besteed aan de strijd tegen ALS. Stichting ALS Nederland is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeft daarom geen erfbelasting te betalen.

Nalaten aan Stichting ALS Nederland

Er zijn veel verschillende manieren waarop je Stichting ALS Nederland kunt opnemen in jouw testament. Lees hierover op ‘Nalaten aan Stichting ALS Nederland‘. Op deze pagina staat ook meer informatie over hoe je een nalatenschap kunt regelen. Dit is namelijk eenvoudiger dan je denkt!

Meer informatie

Je maakt niet zomaar de keuze aan wie je nalaat. Dat begrijpen we maar al te goed. We helpen je hier graag bij.

Vraag ons Magazine Schenken & Nalaten aan

In dit gratis magazine staat alle belangrijke informatie over periodiek schenken en nalaten aan Stichting ALS Nederland op een rij.

Neem contact op met Anja Bramsen

Anja Bramsen is onze relatiebeheerder Schenken & Nalaten en heeft veel kennis over nalaten. Ze gaat graag het gesprek met je aan!