7 september 2016

Nieuw animatiefilmpje ALS Kennisplatform

In het project ALS Kennisplatform delen het ALS Centrum, stichting ALS Nederland en patiëntenverenigingen hun expertise over ALS, PLS en PSMA. Met patiënten, met donateurs, met neurologen, revalidatieartsen en paramedici en met nog veel meer anderen die met ALS, PLS en PSMA te maken hebben.

Op www.als-centrum.nl en onze website is alles te vinden over ALS, PLS en PSMA. De symptomen en behandeling, thuiszorg, hulpmiddelen, wetenschappelijk onderzoek naar deze ziektes en experimentele behandelingen.

Ook kunnen patiënten, familieleden en zorgverleners hier al hun vragen stellen aan het multidisciplinaire team van het ALS Centrum.
Daarnaast zijn er E-cursussen voor zorgverleners om hun kennis bij te spijkeren. En voor thuiszorgteams en voor behandelteams die een E-cursus hebben gevolgd, zijn aanvullende teamtrainingen beschikbaar gericht op de problemen waar zij in de praktijk tegen aanlopen.
Om de kwaliteit van zorg te verbeteren bouwen we ook aan het ALS zorgnetwerk. Dit netwerk bestaat uit de ALS behandelteams en de ALS thuiszorgteams die met hen samenwerken.

Op het forum voor zorgverleners kunnen zij best practices uitwisselen en vragen stellen om van elkaar te leren.