Fernando Magazine

Fernando-mockup-cover-1500x1000

Fernando Ricksen lijdt sinds eind 2013 aan ALS. Opgeven is echter geen optie voor de karaktervolle en optimistische ex-topvoetballer. Wat heet. Ricksen komt nu zelfs, in samenwerking met Stichting ALS Nederland, met zijn eigen glossy: FERNANDO. Met dit magazine steunt u Stichting ALS Nederland.

Het is een confronterend mooi magazine vol openhartige verhalen over de strijd tussen hoop en vrees, over liefde en lust, verhalen over diep vallen en weer opstaan. Bijna 50 BN’ers en een Belg, veelal afkomstig uit de sport, spreken zich uit over vaak gevoelige onderwerpen. Niet alleen de trainers van de traditionele topclubs geven acte de présence – Frank de Boer, Giovanni van Bronckhorst en Phillip Cocu – maar ook iconen als wijlen Johan Cruijff en Wim van Hanegem. Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart ontbreken evenmin.

Verder zijn er intrigerende interviews met onder anderen Katja Schuurman, Lauren Verster, Fajah Lourens, Herman Brusselmans, Johan Derksen, Candy Dulfer en Gerard Ekdom. Matthijs van Nieuwkerk laat van zich horen middels een verrassende column.

Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor Fernando Ricksen zelf in het magazine. De oud-international is verguld met zijn eigen glossy. “Dat zoveel bekende mensen met een interview in míjn magazine staan, vervult me met trots”, glundert Ricksen. “Dat geeft me kracht om nog steeds door te gaan met mijn strijd tegen ALS. Meer dan ooit voel ik de overtuiging om deze ziekte als eerste te overwinnen.”

Fernando Ricksen bij RTL Late Night (12-10-2015) Vanaf 16.00 minuten.

De Fernando bij Shownieuws (14-10-2015)

Fernando Ricksen bij PowNed (15-10-2015) Vanaf 28.40 minuten.

Fernando Ricksen bij L1

De Fernando is te bestellen in de webshop van Stichting ALS Nederland.