13 januari 2016

Op vakantie naar Texel met Stichting Tesselhuus

Door stichting Tesselhuus wordt ons een week ( 2 – 9 juli) vakantie aangeboden op het mooie eiland Texel.

Het uitgangspunt is ook weer een groepsvakantie, waarbij de patiënten zoveel mogelijk samen met de andere deelnemers en hun partners kunnen en willen doen.

De begeleiding bestaat uit een leidinggevende vanuit de Stichting ALS Nederland, vier ALS-verpleegkundigen, een fysiotherapeut en een gastvrouw (hapje/drankje verzorgen)

Afgelopen jaren bestonden de activiteiten uit een vlucht boven Texel, een bezoek aan Ecomare, een kaasboerderij, een roofvogelshow en een boottocht met een garnalenkotter. En ’s avond of als het weer wat minder was, werden er vaak spelletjes gedaan. Ook werd er onderling veel informatie uitgewisseld over ALS en over voorzieningen en hulpmiddelen.

Criteria voor aanmelding zijn de volgende

  • zorgvraag van de deelnemers moet aansluiten bij hetgeen de begeleiders kunnen bieden aan zorg
  • de partner van de patiënt mag geen eigen zorgvraag hebben
  • de nadruk ligt op de groepsvakantie
  • voorkeur voor (echt)paren om het lotgenotencontact te bevorderen
  • honden en kinderen kunnen helaas niet mee

Heeft u belangstelling voor de vakantieweek of heeft u behoefte aan extra informatie, dan kunt u contact opnemen met Liesbeth Diekmann op woensdag- of vrijdagmiddag. Tel. 088-6660333

U kunt ook e-mailen: L.diekmann@als.nl

Het is prettig wanneer u bij de aanmelding wat achtergrond informatie over uzelf mee stuurt, zodat we hier rekening mee kunnen houden met de samenstelling van de groep.