3 december 2015

Opnieuw vette cheque Hyundai voor ALS

HWI 2015 - overhandiging cheque aan ALS

Hyundai heeft voor de tweede keer in korte tijd een vette cheque van meer dan € 40.000 overhandigd aan de stichting ALS Nederland. Nadat in 2013 de eerste gift werd overgemaakt kon de stichting ALS nu een bedrag van
€ 41.202 op de rekening bijschrijven. Hyundai kon de cheque uitschrijven als resultaat van de jaarlijks terugkerende Winterinspectie waarbij rijders was gevraagd € 2,50 te doneren voor een goed doel. Meer dan 15.000 rijders, lieten hun Hyundai controleren tijdens deze inspectiedagen en doneerden wederom enthousiast voor dit mooie goede doel. Gorrit-Jan Blonk, directeur bestuurder van Stichting ALS Nederland nam de cheque dankbaar in ontvangst.

Frans Ruijter, namens de Hyundai-importeur en Gerben Lesscher, namens de Hyundai-dealerorganisatie overhandigden de cheque. Frans Ruijter: “Wij dragen de Stichting ALS Nederland een warm hart toe en hebben bij uitzondering besloten om dit mooie Goede Doel voor een 2e keer te ondersteunen. Wij weten hoezeer zij het geld nodig hebben en ook waar de bijdrage terecht komt. Immers het is geld dat door onze rijders is samengebracht en de wens is om het geld in Nederland te besteden. Dat gaat ook nu weer gebeuren”.

Aandacht voor ALS Patiëntendag

Met Gorrit-Jan Blonk, directeur bestuurder van Stichting ALS Nederland is afgesproken dat het geld wordt ingezet voor de jaarlijks terugkerende Wereld ALS Patiëntendag in 2016. Die vindt dan plaats in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Een dag met allerlei activiteiten voor de patiënt en de directe familie. Maar vooral om samen te praten, kennis en ervaringen te delen. Gerben Lesscher, die zelf zijn vader aan ALS heeft verloren, vertelt: “er is veel behoefte om samen te komen met lotgenoten en ik ben blij dat het geld hiervoor wordt ingezet. In 2014 waren wij als Hyundai-organisatie ook actief betrokken bij deze bijzondere dag en ik ga ervan uit dat we dat ook in 2016 weer mogen doen”.

Winterinspectie Hyundai wederom groot succes

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november inspecteerde de Hyundai-monteurs voor slechts € 2,50 de auto van de Hyundai-rijders op een aantal wintergevoelige componenten. Dit bedrag, ofwel de totale landelijke opbrengst van de Hyundai Winterinspectie, ging – net als in 2013 – in zijn geheel naar Stichting ALS Nederland. ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte en komt in Nederland bij 1500 personen voor. Jaarlijks komen er 500 patiënten bij en overlijden ongeveer 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden, hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor deze 1500 patiënten dan ook nog niet. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS en heeft daarnaast een duidelijke focus op de kwaliteit van leven en zorg van de ALS-patiënt.

 

Fotografie

Gorrit-Jan Blonk (2e vl) neemt dankbaar de cheque van € 41.202
in ontvangst van Frans Ruijter (l), Gerben Lesscher (2e vr) en Thijs Kapper (r) van de Hyundai-organisatie.