21 juni 2014

RainbowRun040

In 2012 is bij onze goede vriend Hein van Duivenboden vastgesteld dat hij lijdt aan de zenuw- en spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose).

Deze aandoening is een ernstige ziekte van het zenuwstelsel, waarbij de spieren geleidelijk steeds dunner en minder krachtig worden. ALS is progressief. Dat betekent dat iemand met deze ziekte steeds verder achteruitgaat en uiteindelijk komt te overlijden – gemiddeld binnen 3 jaar na de diagnose. Op dit moment is er nog zeer weinig bekend over de oorzaak en behandeling van de ziekte en daar moet, onder andere door heel veel onderzoek, snel verandering in komen!

Als een dierbaar persoon wordt geconfronteerd met een ziekte als ALS, dan wil je maar één ding: helpen! Natuurlijk helpen met dagelijkse zaken die moeilijker of niet meer gaan, maar ook helpen door zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor onderzoek naar deze afschuwelijke ziekte, die in principe iedereen kan treffen.

RainBowRun040 – een 5 km lang, kleurrijk spektakel!
dame250250Tijdens de wereld ALS-dag, op zaterdagmiddag 21 juni 2014, wordt in Eindhoven de eerste ‘RainBowRun040’ georganiseerd, een kleurrijk loopevenement dat draait om ‘fun, samen lopen, samen zijn’. Bekende topsporters zoals Pieter van den Hoogenband, Paul Haarhuis en Robert van der Horst zijn ook van de partij. Overigens hoef je geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen: het neerzetten van een snelle tijd is leuk maar van minder belang. Het gaat om de fun!

Tijdens de vijf kilometer lange run worden de deelnemers bij elke kilometer van top tot teen onder gedompeld in verschillende kleuren. Het startschot voor de Rainbowrun040 zal worden gegeven door Rob van Gijzel, de burgemeester van Eindhoven, waarna tot wel 5000 kinderen, jongeren, studenten, ouders en ouderen de leukste 5 km van het jaar zullen beleven. Benieuwd hoe dat er uitziet? Klik hier voor een impressie.

Feest!

Na de finish gaat het parcours over in de ‘RainBowRun040-Colorparty’. Miljoenen spectaculaire en verrassende kleurencombinaties, deelnemers, DJ’s, vrienden & supporters: de ingrediënten voor een bijzonder gezellige afterparty. Net als bij de start zullen ook de festiviteiten na afloop van de run worden begeleid door een professionele organisatie, ondersteund door vele vrijwilligers.

Opbrengst
imagesAlle opbrengsten komen volledig ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar ALS, in het bijzonder het project MinE, een grootschalig genetisch onderzoek. De opbrengst bestaat uit inschrijfgelden, sponsorbijdragen en donaties. De organisatie benadrukt dat de kosten tot een minimum beperkt worden en dat een strikt ‘anti-strijkstok-beleid’ wordt gehanteerd.

Praktische informatie

Datum             21 juni 2014
Tijden              14:00 uur aanvang; 20:00 uur einde afterparty
Waar               Genneper Parken, Eindhoven (www.genneperparken.nl)
Aantal              maximaal 5000 deelnemers
Kosten             € 17,50 per persoon (incl. speciaal T-shirt en zonnebril)

Comité van Aanbeveling
 • Ben Beckmann, vice-voorzitter Stichting Ledro4life
 • Wim van de Donk, commissaris van de Koning provincie Noord-Brabant
 • Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven
 • Paul Haarhuis, captain Nederlandse Fed Cup-team
 • Pieter van den Hoogenband, Olympisch zwemkampioen
 • Nienke Meijer, voorzitter College van Bestuur Fontys Hogescholen
Organisatie

De ‘RainBowRun040’ is een jaarlijks terugkerend event en wordt georganiseerd vanuit de speciaal hiervoor opgerichte Stichting ‘Aan ALS komt er een eind!’ Het organiserend comité bestaat uit Frans van Duivenboden, Marc Hoefakker, Tinus Kanters, Martien Scheffers, Max Scheffers en Martijn Zaal, die worden ondersteund door een groeiende groep vrijwilligers.

Het bestuur

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar. Het statutaire bestuur wordt met ingang van 21 januari 2014 gevormd door de volgende personen:

 • M.A.W. (Marc )Hoefakker, voorzitter
 • M.W.C. (Martijn) Zaal, secretaris
 • M.C.A. (Max) Scheffers, penningmeester
 • M.J.A. (Martien) Scheffers, bestuurder
 • F.H.M. (Frans) van Duivenboden, bestuurder

 

RainbowRun040