25 augustus 2014

Recordaantal donaties voor ALS Nederland

Stichting ALS Nederland heeft in augustus met 14.000 donaties een recordaantal giften ontvangen.

“Ter vergelijking: normaal gesproken krijgen we per maand minder dan tweehonderd donaties”, zegt woordvoerder Ineke Zaal. De Ice Bucket Challenge, waarbij mensen een emmer ijswater over zichzelf heen gooien om geld op te halen voor de spierziekte ALS, heeft het aantal donaties doen stijgen. “En dan te bedenken dat augustus nog niet eens ten einde is”, aldus Zaal.

De stichting kan nog geen uitspraak doen over het totaalbedrag dat is opgehaald in augustus. Door de enorme toeloop zijn nog niet alle bedragen verwerkt. Vrijwilligers zijn aangenomen om de vijf medewerkers van ALS Nederland te ondersteunen.

Ook de website van ALS Nederland heeft veel meer bezoekers te verwerken. Waar de site normaliter per dag zo’n 500 bezoekers heeft, daar lag het bezoekersaantal maandag alleen al op 35.000.

Uitdaging
De Ice Bucket Challenge werd in het voorjaar in het leven geroepen. Mensen plaatsen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Instagram een video van zichzelf waarin ze een emmer ijswater over zichzelf heen gooien en vervolgens drie andere personen uitdagen.Die personen moeten geld overmaken naar een stichting die zich inzet voor de bestrijding van spierziekte ALS of ook een emmer ijswater over hun hoofd legen. De meeste mensen doen het allebei.

*Bron: NOS