24 januari 2017

Samen fietsen is veel gezelliger

ALS team Leo fietst dit jaar mee met de Omloop van Zandvoort op 26 maart. Het is voor dit team een ideale training in de aanloop naar de Tour du ALS, waarbij de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk bedwongen wordt. Bij de Omloop van Zandvoort -georganiseerd door sportvereniging Le Champion- starten de deelnemers op het racecircuit van Zandvoort waarbij 45, 80 en 120 km gefietst kan worden. Het is de ideale start van het wielerseizoen!

Team Leo
Glennys Baars is een van de teamleden van ALS team Leo. Samen met Bianca, Timo, Gerjan, Eric, Judith en Janet vormen zij een vrienden- en familiegroep die zich inzet voor ALS. ‘’Team Leo is in 2014 opgericht door Leo en zijn vrouw Janet. Leo was toen actief als motard en hield van rondreizen op zijn motor. Toen Leo dat zelfde jaar de diagnose ALS kreeg, ging hij mee met de Tour du ALS.’’ Het team besloot geld in te zamelen voor ALS.

‘’Mijn man en levensmaatje Leo Bruinzeel heeft op 11 september 2014 de diagnose ALS gekregen en is op 13 april 2016 aan deze ziekte overleden, het ziekteverloop van ALS is zo dramatisch. Na de diagnose heeft iemand met ALS nog gemiddeld 3 jaar te leven…’’. – Janet

Een paar dagen na het overlijden van Leo, organiseerde Janet een benefietdiner. Sommige van de gasten werden dusdanig getroffen door het verhaal van Leo, dat zij zich aansloten bij het team.

ALS
Zelf is Glennys uiterst gemotiveerd om in actie te komen voor ALS: ‘’Ik ga de strijd aan tegen ALS omdat er al genoeg mensen zijn overleden aan deze rotziekte’’. Nederland telt 1500 ALS-patiënten. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij, maar overlijden er ook 500 mensen aan de gevolgen van ALS. Een oplossing voor ALS is er nog niet. ‘’Elke patiënt is er één teveel. Natuurlijk zal ik in actie komen voor Leo Bruinzeel en Rob Rijkse, beiden overleden in 2016. Maar ook voor de mensen die er nu nog zijn. Hopelijk komt er snel een eind aan deze ziekte, zodat er nooit iemand zo’n oneerlijke strijd hoeft te leveren en dat nabestaanden nooit meer zo machteloos toe hoeven te kijken”. Daarop vervolgt Glennys: “Wij hebben van dichtbij gezien wat ALS met iemand doet. Eén voor één vallen de spieren uit, met totale verlamming tot gevolg”. Team Leo zamelt geld in voor onderzoek naar ALS. Er is immers maar één manier om ALS de wereld uit te helpen; Wetenschappelijk onderzoek om een oorzaak en een behandeling te vinden.

Omloop van Zandvoort
Toen ‘ALS-fietser’ Luuk de Omloop van Zandvoort op Facebook voorbij zag komen, trommelde hij direct het hele team op om deel te nemen: “Het is een mooie tocht als training in de aanloop naar de Mont Ventoux. Het is bijzonder dat we over het Circuit mogen fietsen. De gehele route heeft de organisatie leuk uitgezet”.  Glennys: “Alleen trainen vind ik niets, samen fietsen is veel gezelliger. Daarnaast is bewegen ook gezond”. Team Leo is blij dat de Omloop van Zandvoort zich inzet voor ALS. ‘’Dat vinden wij echt super goed en misschien kunnen wij andere deelnemers ook nog enthousiasmeren om zich in te zetten voor ALS”.

Meedoen met de omloop van Zandvoort? Meld je aan via www.omloopvanzandvoort.nl De omloop van Zandvoort heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. Tijdens je inschrijving kan je een vrijwillige donatie doen voor onderzoek naar de oorzaak van ALS.

Samen trappen we ALS de wereld uit!