Ik ben niet meer te redden

Geef toekomstige patiënten wél een kans

Wat is ALS

Sebastiaan (42 jaar) staat middenin het leven als hij de diagnose ALS krijgt. Hij heeft zelf jaren op de ambulance gereden en wat kunnen betekenen voor zieke mensen. Maar voor hem kan niemand wat doen.

ALS is meedogenloos. Bij de zenuw-/spierziekte vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen overlijden mensen gemiddeld binnen drie tot vijf jaar. Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak groter dan ooit. Wat daarvoor nodig is, is veel meer geld om onderzoek op te schalen. Geef toekomstige patiënten wél een kans. Geen tijd te verliezen.

Doneer nu

Meer weten

Verhaal van Sebastiaan

Waarom nú doneren

Onderzoek en kwaliteit van leven

Jouw donatie gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Daarnaast gaat er geld naar (onderzoeks-)projecten voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor mensen met ALS  en hun naasten.

Doorbraak dichterbij dan ooit

Dankzij recente technologische ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderzoek is de kans op een doorbraak groter dan ooit. De ziekte ALS kan nu in het laboratorium worden nagebootst. Hierdoor kunnen medicijnen op grotere schaal worden getest. Dit is een betrouwbaardere en snellere manier om vast te stellen of deze medicijnen werken voor mensen met ALS. Zo is voor een heel specifieke vorm van ALS al een werkend medicijn gevonden. Dit toont aan dat het een behandelbare ziekte is en dat geeft hoop!

Draag bij aan de oplossing voor ALS

Met jouw donatie kunnen we de strijd tegen ALS voortzetten. Draag bij aan onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en ALS en projecten die de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen die leven met deze ziekten. Doneer direct. Geen tijd te verliezen.