Reden tot hoop

Michiel Scheeren, 62 jaar, kreeg in april 2021 de diagnose ALS. In deze video vertelt hij over de impact hiervan op hem en zijn gezin en roept hij iedereen op een actie te starten om geld op te halen voor onderzoek. Want dat is belangrijk. Onderzoek naar ALS zit in een stroomversnelling en dat geeft reden tot hoop. Om deze hoop vast te houden is nóg meer onderzoek nodig en hierin zijn we afhankelijk van donaties. Actievoerders dragen bij aan een toekomst zonder de dodelijke ziekte ALS. Jij ook?

Start een actie, doe het gewoon

"Elk dubbeltje is een dubbeltje, elke actie is een actie", aldus Michiel. Dat hadden wij zelf niet beter kunnen verwoorden. Elk bedrag wordt gewaardeerd, van groot tot klein.

Relatiebeheerder actievoerders

Een duwtje in de rug nodig? Joyce van Roest, relatiebeheerder actievoerders, denkt graag met je mee om tot een concreet actie idee te komen!

Relatiebeheerder bedrijven

Wat kun je met jouw bedrijf betekenen in de strijd tegen ALS? Marian van Eldik, relatiebeheerder bedrijven, heeft inspiratie voor tien en gaat geen uitdaging uit de weg.

Redenen om een actie te starten

Visscher Caravelle

"Vooral de teambuildingdag gaf ons een enorme boost. Onderweg kwamen alle groepjes samen voor een kop koffie. Erwin was daar ook bij. Dan besef je echt: wat hebben we een mooi team! Geweldig dat iedereen ervoor gaat." - Inge Rook, HR assistente Visscher Caravelle

Sam Vreugdenhil

"Ik las: ‘Maak hier je eigen actie aan’ en vroeg aan mijn moeder of ik dat mocht doen. Dat kon als ik mijn werkstuk af had. Ik maakte de actiepagina alsacties.nl/sasa aan waar je op kon doneren. Ik keek na het eten en toen stond de teller al op 300 euro. Als het voor iets onnozels was, was het vast niet zo hard gegaan. Voor een goed doel is het anders." - Sam Vreugdenhil, junior ambassadeur Stichting ALS Nederland

Marten van der Weele

"We geven studenten vooraf goede voorlichting: wat houdt de ziekte ALS in? Wat kun je verwachten, waar moet je rekening mee houden? Het leidt ertoe dat ze extra hun best doen, een stapje extra zetten. En ja, regelmatig zie ik wel ergens een traan vallen." - Marten van der Weele, coördinator Creative College

Draag bij aan een oplossing voor ALS, PSMA en PLS

Start een actie

De oplossing van ALS ligt als een puzzel op tafel

Start je een actie en haal je meer dan 1500 euro op? Dan ontvang je óók een origineel houten puzzelstuk. Een waar collectorsitem dat een mooie plek verdient bij jou thuis of op kantoor. Zo word je er dagelijks aan herinnerd dat je onderdeel uitmaakt van de oplossing voor deze dodelijke ziekte.

Meer over de puzzel