12 januari 2015

Tour du ALS campagne met Margriet Slijkerman

503800045 ALS Stationspr 1750x1185 50prct Margriet Tour-page-001-geenlayar (625 x 423)

Den Haag, 12 januari 2015 – Op 12 januari lanceert Stichting ALS Nederland een nieuwe Tour du ALS campagne. In de campagne “Ga door met mijn strijd”, roept Margriet Slijkerman – die haar strijd tegen ALS helaas verloor op 22 juni 2014 – iedereen op om deel te nemen aan de Tour Du ALS 2015.

Inschrijven       Doneer

Ga door met mijn strijd

Na de confronterende campagne “Ik ben inmiddels overleden” startte in 2014 de vervolg campagne “Ga door met mijn strijd”. Als gevolg van de campagne en daarnaast de wereldwijde hype van de Ice Bucket Challenge, is de naamsbekendheid van de zenuw- spierziekte ALS toegenomen tot ruim 90%. “Het is nu tijd om letterlijk en figuurlijk een stap verder te gaan”, zo meldt Stichting ALS Nederland. Want hoewel het aantal donaties flink is toegenomen en er keihard wordt gewerkt de oorzaak en een mogelijk medicijn te vinden, is ALS nog niet van de kaart. Om een oorzaak te vinden voor deze ziekte is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig en dat kost geld. Daarom de oproep van de inmiddels overleden Margriet Slijkerman om in actie te komen door deelname of sponsoring van activiteiten zoals de Tour du ALS.

Tour Du ALS 2015 “Battle On”

Op 28 mei vindt op de Mont Ventoux, Frankrijk, voor de vierde keer het spectaculaire fiets- en wandelevenement Tour Du ALS plaats. Onder het motto ‘Trap ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks steeds meer fietsers en voetgangers de ‘Kale Berg’. Het doel van de Tour du ALS is 1500 deelnemers de berg op te krijgen, die ieder 1500 euro inleggen. Voor elke ALS-patiënt in Nederland een deelnemer.

Mont Ventoux

De Kale Berg is de ultieme uitdaging voor iedere wielrenner, hardloper of wandelaar. De berg ligt in het zuiden van Frankrijk en is berucht door de barre omstandigheden. De Tour du ALS kent drie verschillende zogenaamde ‘ultra’ uitdagingen met stijgingspercentages tot 12,4%. De beklimming van de Mont Ventoux is vooral bekend als etappe van de Tour de France, de moeilijkheidsgraad en het kale ‘maanlandschap’. Vanwaar de naam de ‘Kale Berg’.

Inschrijven

___________________________________________________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of het opvragen van het campagnemateriaal kunt u contact opnemen met:

Ineke Zaal, telefoon 06- 20164256 of e-mail (i.zaal@als.nl)

ALS – Amyotrofische Laterale Sclerose

ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij 1500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden, hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor onderzoek naar de oorzaak van ALS en heeft een duidelijke focus op de kwaliteit van leven en zorg van de ALS-patiënt. Er is immers nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig om een oorzaak en vervolgens een behandeling te kunnen vinden voor deze genadeloze ziekte.

Stichting ALS Nederland, Koninginnegracht 7, 2514 AA Den Haag www.als.nl Giro 100.000