Reclamecampagnes

Campagne witte achtergrond

Het vergroten en het vasthouden van de naamsbekendheid van deze genadeloze ziekte, teneinde meer steun en begrip voor de ernst van ALS te creëren, behoort tot een van onze doelen.

Het bestuur van Stichting ALS Nederland gaf in 2010 opdracht aan reclamebureau Publicis om een campagne te ontwikkelen. Onder het motto ‘ALS op de kaart, ALS van de kaart’ is eind 2011 door reclamebureau Publicis, tezamen met de mediabureaus Starcom en VivaKi-eXchange, een pro bono ontwikkelde reclamecampagne ingezet om de bekendheid, en daarmee het op de kaart zetten van ALS, significant te vergroten.

De combinatie van de campagne, ondersteund door een zeer uitgebreide Social Media campagne en de vele grote acties in het land heeft de bekendheid doen stijgen. De toegenomen bekendheid is een belangrijke stap in de verwezenlijking van de doelen van Stichting ALS Nederland.

Behalve het stijgen van de (naams)bekendheid van ALS was er ook kritiek op de campagne ‘ik ben inmiddels overleden’. Men noemde deze campagne smakeloos en dacht dat het acteurs waren, wat leidde tot klachten bij de Reclame Code Commissie. Alle klachten werden ongegrond verklaard.

De succesvolle campagne ‘ik ben inmiddels overleden’ zal worden voortgezet en zal hopelijk als een baken fungeren voor iedereen die ALS op de kaart en ALS van de kaart wil hebben!

Wij gaan onverminderd door met onze strijd tegen ALS en hopen dat u ons ook daarin de komende jaren weer zult steunen.

 KO_503800038 BS 198x275 Weert-Jan 2_C-page-001  503800046 ALS poster A3 lr-page-002
Ik ben inmiddels overleden  Ga door met mijn strijd

In 2014 is de nieuwe campagne ‘Ga door met mijn strijd‘ gelanceerd. Deze campagne is een voortzetting van de ‘ik ben inmiddels overleden’ campagne.

Gerrit Groeneveld uit Enschede was de eerste campagnedeelnemer die vanaf begin april te zien en te horen is in deze vervolgcampagne. Gerrit overleed op 11-11-2013, precies op zijn 61e verjaardag.

Naast Gerrit zijn er nog meer mensen gefilmd en gefotografeerd, waaronder Margriet Slijkerman (zie afbeelding) uit Anna Paulowna. Margriet verloor op 22 juni 2014 haar strijd op 51-jarige leeftijd. Wij gaan door met haar strijd. Doet u mee?

Heeft u vragen of wilt u informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op
via telefoon (088) 666 03 33 of e-mail info@als.nl.