Ga door met mijn strijd

ALS_website_01_homepage_Blijvend-donateur

Als vervolg op de spraakmakende ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne lanceert Stichting ALS een nieuwe campagne, getiteld ‘Ga door met mijn strijd’. Een groep van zes patiënten heeft hieraan meegewerkt. Ook in deze campagne worden de beeltenissen van de patiënten pas gebruikt nadat zij zijn overleden. Ze roepen in de nieuwe campagne op door te gaan met hun strijd tegen ALS. Dit doen zij door te verwijzen naar de nieuwe site van Stichting ALS Nederland en op te roepen deel te nemen aan de Tour du ALS en de Amsterdam City Swim. Ook wordt gevraagd te doneren aan ALS Nederland.

De eerste van de zes campagnedeelnemers is Gerrit Groeneveld uit Enschede. Hij overleed 11 november 2013 aan ALS en roept op om mee te doen aan de Tour du ALS, of een deelnemer te sponsoren. Ook zullen de nog in leven zijnde campagnedeelnemers vanaf de start van de campagne hun verhaal doen in verschillende media. Zij zullen vertellen wat de ziekte ALS voor henzelf betekent, wat ze motiveert om aan de campagne mee te doen en hoe andere mensen door kunnen gaan met de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS.

De ‘ik ben inmiddels overleden’ campagne heeft de bekendheid van ALS in Nederland verhoogd van 20% naar 90%. Hoewel het aantal donaties na deze eerste campagne flink is toegenomen en er keihard wordt gewerkt om een oorzaak en mogelijk medicijn te vinden, is ALS nog niet ‘van de kaart’. Met de lancering van de nieuwe campagne hoopt Stichting ALS Nederland door te kunnen gaan met de strijd van inmiddels overleden ALS-patiënten, door wetenschappelijk onderzoek te financieren. Dit kan ALS Nederland echter niet zonder uw donatie of deelname aan evenementen zoals de Tour du ALS en de Amsterdam City Swim.

 

Overleden patiënten die mee hebben gewerkt aan de campagne

100115_BS 210x290 Kleine posters Gerrit- 100115_BS 210x290 Kleine posters Margriet 100115_BS 210x290 Kleine posters Ineke
Gerrit Groeneveld Margriet Slijkerman Ineke Vernooij
 001898-00 ALS Oscar Abri 1185x1750 20 opgezet [donateur] v4-page-001  
Oscar Wagner  Petra van Alphen

 

De posters in het straatbeeld