15 oktober 2019

Succesvolle eerste editie Toer voor ALS

Afgelopen zondag vond in Zuid-Limburg de allereerste editie plaats van de Toer voor ALS, het Nederlandse ‘zusje’ van de Franse Tour du ALS. Er deden zo’n 550 deelnemers mee als wandelaar, hardloper, fietser, wielrenner of handbiker.

Doel van dit laagdrempelige, sportieve evenement is om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Het was een fantastische dag waarbij de deelnemers aangemoedigd werden door enthousiaste familieleden, vrienden en bekenden.

Er was ook veel aandacht in de media voor dit evenement en natuurlijk voor ALS. Zo werd Chris de Heij gevolgd door het AD en Theo Rommen door Hart van Nederland. Ook L1, de regionale omroep van Limburg, besteedde aandacht aan de Toer voor ALS.

Een foto-impressie bekijk je op ons Flickr-account.

Bekijk hier de aftermovie:

We zijn dankbaar en trots dat er al €140.000,- op de teller staat! Er kan nog gedoneerd worden tot en met 31 oktober a.s. via www.toervoorals.nl.

En krijg je nu zelf ook zin in zo’n wandel- of fietsavontuur voor het goede doel? Dan kun je altijd meedoen aan de negende editie van de Tour du ALS op 11 juni 2020! Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.

Meer informatie en aanmelden via https://www.tourduals.nl/