29 maart 2014

Tesselhuus

Gaat u mee naar Texel deze zomer?

Dit jaar hebben we twee keer een week de beschikking over het Tesselhuus; een aangepaste vakantiebungalow op Texel. We zijn op zoek naar ALS-patiënten, die samen met hun partner/begeleider zin hebben in een compleet verzorgde vakantieweek met lotgenoten. We kunnen naar het Tesselhuus (www.tesselhuus.nl) van 12 t/m 19 juli en van 6 t/m 13 september. Begeleiding is geregeld en bestaat uit een leidinggevende vanuit de Stichting ALS Nederland, een ALS-verpleegkundige, twee ALS-verzorgenden en twee algemeen inzetbare vrijwilligers. Uitgangspunt van de vakantieweek is een groepsvakantie, waarbij we zoveel mogelijk met elkaar zijn en ondernemen. Denk aan een vlucht boven Texel, een bezoek aan Ecomare, een kaasboerderij, genieten van een roofvogelshow of een boottocht met een garnalenkotter. Naast de activiteiten is er voldoende tijd om informatie en ervaringen uit te wisselen.

Wie kan er mee?
Per week is er plaats voor vier ALS patiënten met partner. Honden en kleine kinderen kunnen helaas niet mee. Stichting ALS Nederland beslist wie er uiteindelijk mee gaat. Daarbij spelen onderstaande zaken een rol:

    • de zorgvraag van de patiënt moet aansluiten bij hetgeen de begeleiders kunnen bieden aan zorg
    • de partner/begeleider van de patiënt heeft geen eigen zorgvraag
    • de partner/begeleider en de patiënt staan open voor een groepsvakantie
    • (echt)paren genieten voorkeur om het lotgenotencontact te bevorderen

Aanmelden Heeft u belangstelling om mee te gaan als of heeft u behoefte aan extra informatie, neem dan contact op met Liesbeth Diekmann op woensdag- of vrijdagmiddag. Bel 088-6660333 of mail l.diekmann@als.nl Geef bij aanmelding aan welke week uw voorkeur heeft (12-19 juli of 6-13 sept) en of de andere week voor u ook mogelijk is. Ook vragen wij u wat achtergrondinformatie over uzelf te sturen, zodat we hier rekening mee kunnen houden met de samenstelling van de twee groepen.