25 april 2016

Tineke Schouten ambassadeur van ALS City Walk

Den Haag, 25 april 2016 – De bekende cabaretière en comédienne Tineke Schouten zal zich inzetten als ambassadeur voor de ALS City Walk (ACW). De ACW wordt dit jaar op zondag 26 juni voor de eerste maal georganiseerd in Utrecht. Het betreft een wandeltocht voor hele gezin. Doelstelling is om zoveel mogelijk aandacht en sponsorgeld te genereren voor de dodelijke spier- en zenuwziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS).

De geboren en getogen Utrechtse twijfelde geen moment toen zij gevraagd werd om ambassadeur van dit evenement te worden: “Jaren geleden is een bassist van mij overleden aan deze vreselijke ziekte. Ik hoorde pas dat hij ALS had toen hij heel ver in het proces zat. Ik vond het zo moeilijk om op dat moment nog contact te zoeken, waardoor ik het uiteindelijk nagelaten heb, iets waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds spijt van heb. Vandaar dat ik mij nu wil inzetten om ALS nog iets te kunnen betekenen”. Bekijk hier het korte filmpje van Tineke Schouten over haar ambassadeurschap.

De ALS City Walk is een unieke wandeltocht, waarbij de deelnemers zich kunnen laten sponsoren voor het goede doel ALS. Start en finish is in het oude Postkantoor aan de Neude. Tijdens deze tocht komen ze langs de meest bijzondere plekjes van Utrecht, bezoeken ze plekken die alleen voor hen op deze dag toegankelijk zijn. Tevens zijn er diverse optredens van artiesten van Sterren.nl en komen de deelnemers en route nog veel meer verrassingen tegen.

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “Als je aan Utrecht denkt , denk je aan Tineke Schouten, die twee zijn onlosmakelijk me elkaar verbonden. Wij zijn dan ook vereerd dat Tineke Schouten zich gaat inzetten voor dit door ons georganiseerde evenement. Met haar als ambassadeur voor de ACW hopen wij een brede doelgroep te bereiken. En wie weet komen we nog door de Takkenstraat”.

Over ALS City Walk Utrecht – 26 juni 2016

Op zondag 26 juni vindt de eerste editie van de ALS City Walk Utrecht plaats. Een gezellig wandelevenement door het bruisende centrum van Domstad Utrecht waarbij de mooiste plekjes van de stad worden ontdekt. Er zijn drie verschillende routes uitgestippeld over een route van 5, 10 of 15 kilometer. De 5 en 10 kilometer lenen zich perfect om als gezin aan deel te nemen. De route van 15 kilometer is bestemd voor de meer ervaren wandelaars. Vanuit het schitterende Oude Postkantoor trekken we langs de bekende high lights van de stad, maar ontdekken we ook de ‘verborgen schatten’ in en rond de historische binnenstad. Samen met 100%NL Magazine zorgen we voor voldoende vermaak en optredens langs het parcours. Het doel is enerzijds om geld te werven voor de Stichting ALS Nederland en anderzijds om een evenement te organiseren waarbij de wandelaars de prachtige stad ontdekken. Kies voor een afstand en steun met je prestatie Stichting ALS Nederland in haar strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Kijk hier voor de voorlopige routes.

Meer info: www.alscitywalk.nl

De ALS City Walk is een gezamenlijk initiatief van Stichting ALS Nederland, 100 % NL en sportmarketingbureau Shivers.