18 maart 2015

Treeway Summer Challenge

Treeway is melting the Ice Buckets! Treeway Summer Challenge-page-001

“Data is een belangrijke bron van informatie. Het analyseren van data kan leiden tot nieuwe inzichten die ons verder helpt in het opbouwen van een wereldwijde ALS gemeenschap en het verder ontwikkelen van nieuwe therapieën om ALS te genezen” zegt ondernemer en ALS patiënt Bernard Muller.  Muller is één van de oprichters van Treeway, een biotechnologie bedrijf dat hij samen met mede-ondernemer en ALS patient Robbert Jan Stuit in 2012 heeft opgericht. Treeway is pionier op het gebied van onderzoek, medicatie en zorg waarbij de patient centraal staat.

The Treeway Summer Challenge! 

Op 21 juni 2015 (int. ALS dag) start Treeway met een ‘challenge’  van 11 weken voor 8 talentvolle master / PhD studenten. In een team gaan de studenten met elkaar aan de slag om (gesponsorde) data te verwerken en te analyseren. De studenten reizen naar New York, Boston, Lissabon, Rotterdam en Amsterdam en bezoeken bedrijven, onderzoekscentra en ontmoeten professionals uit het bedrijfsleven en de medische wereld. Deze nieuwe inzichten en uitkomsten van de geanalyseerde data leveren een waardevolle bijdrage op in het ontwikkelen van nieuwe aanknopingspunten voor een effectieve behandeling en therapieën van deze –nu nog – dodelijke spierziekte.

De Treeway Summer Challenge is een unieke manier om inzicht te krijgen in de wetenschap en het ontwikkelen van medicijnen en therapieën voor zeldzame ziektebeelden zoals ALS! 

Kijk voor meer informatie op: www.treeway.nl of stuur een email naar twschallenge@treeway.nl