Cees Bood

Cees 20

Bij mij is medio 2005 PLS vastgesteld, dit was voor mij een hele dreun. Ik moest stoppen met mijn werk en ik was nog jong, 55 jaar.

Mijn werkgever ontsloeg mij tijdens mijn ziekte en ik moest hiervoor naar de rechter die mij gelijk gaf en mijn werkgever moest het ontslag weer intrekken.

Ik ging langzaam verder achteruit en een paar jaar later is in het Radboudziekenhuis vastgesteld dat mijn PLS nu ALS geworden was.

Ik was inmiddels helemaal rolstoel gebonden.

In 2010 ben ik opgenomen in verzorgingshuis de Meent in Veenendaal, mijn vrouw kon lichamelijk en geestelijk mijn verzorging niet meer aan.

Cees23In dit verzorgingshuis ging ik naar de arbeidstherapie en ook naar de fysiotherapie. Tijdens de arbeidstherapie ging ik figuurzagen met een elektrische figuurzaag, de bewoners mochten ze dan schilderen.

Om problemen bij de arbeidstherapie te voorkomen ben hier vrijwilliger geworden, dit zodat als er wat zou gebeuren met mij bij het zagen. Nu is het verzorgingshuis verantwoordelijk voor mij.

Voordat ik ziek werd ben ik begonnen in een verzorgingshuis Elim in Amerongen met een muziekprogramma via de algemene omroep en de bewoners waren erg enthousiast.

Maar toen mijn stem het door mijn ziekte liet afweten is mijn vrouw mijn stem geworden en deed ik de techniek. Ik heb nu een spraakcomputer waar ik erg veel mee doe.

Maar toen ik in verzorgingshuis de Meent in Veenendaal werd opgenomen is dit programma gestopt.

Maar na 2 jaar in de Meent ben ik verhuisd naar verzorgingshuis Elim in Amerongen, dit is dichter bij mijn huis in Elst [Ut] waar mijn vrouw nog woont.

En hier kreeg ik de kriebels om weer met het muziekprogramma te beginnen, en toen de vrijwilligerscoördinator bij mij kwam met de vraag of ik dit muziekprogramma weer wilde beginnen kon ik geen nee meer zeggen.

Want u zult wel weten dat er voor deze ziekte geen lange levensverwachting staat, maar ik heb het nu al 8 jaar en het ALS team van het Radboud kijkt hier ook van op.Cees22

Maar ik zie dit als leiding van mijn HEMELSE VADER.

Ik heb het gesproken woord voor het muziekprogramma in mijn spraakcomputer staan en hoef allen de muziek cd in de cd-speler te doen in samenwerking met mijn spraakcomputer.

De vrijwilligerscoördinator was hier erg van onder de indruk.