M'n moeder had maar 3 maanden ALS

Geen tijd te verliezen.

Wat is ALS

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500.

3-5 jaar is de gemiddelde levensverwachting na de gestelde diagnose

ALS Sunrise Walk

Ga van vrijdag 10 op zaterdag 11 februari midden in de nacht met ons op pad door het historische Utrecht. Samen met honderden anderen zetten we ALS in licht en lopen we de zonsopgang tegemoet. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de oplossing voor ALS, PSMA en PLS. Geen tijd te verliezen.

Doneer direct

De klok tikt. Er is dringend een oplossing nodig voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Help mee en doneer direct. Geen tijd te verliezen.

Tijd voor ALS

Wat gebeurt er als je de diagnose ALS krijgt? Hoe ga je daarmee om en waar kun je terecht voor hulp? Wij lanceerden een uitzending genaamd Tijd voor ALS waarin de antwoorden op (onder andere) deze vragen terugkomen aan de hand van mooie interviews. Ook verwijzen we naar belangrijke organisaties die patiënten en hun naasten helpen een weg te vinden in het ‘ALS-landschap’.

Illustratie van online collectebus

We doen het SAMEN: collecteer online mee!

Alleen samen kunnen we ALS de wereld uit helpen. Help jij mee? Maak binnen 1 minuut eenvoudig een online collectebus aan en collecteer mee tijdens de collecteweek. Zo zorgen we samen voor een prachtig resultaat in de strijd tegen ALS!

Lees meer Alle nieuwsitems

Nationale Waarborg

Nationale Waarborg zet zich al jaren met een enorme drive in voor de strijd tegen ALS. Het bedrijf neemt deel aan bestaande evenementen, organiseert eigen sponsorevenementen en creëert bekendheid voor ALS binnen de financiële branche. Eén van de kartrekkers is Antoinette Kalkman, directeur van Nationale Waarborg. Lees haar verhaal.

Lees meer Alle interviews
MinE: Pathway Atlas

MinE: Pathway Atlas

De oorzaak van ALS is grotendeels bepaald door genetische afwijkingen. Een groot deel van deze afwijkingen is nog onbekend en het vinden hiervan heeft een hoge prioriteit. Dit gebeurt middels het onderzoeksproject 'MinE: Pathway Atlas'.

Lees meer Alle onderzoeken