Een toekomst zonder ALS

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 500 mensen de diagnose ALS. Wat begint met spiertrillingen, verminderde coördinatie of moeite met praten, heeft dan niet alleen een naam maar ook een vreselijke prognose! Want ALS is een slopende ziekte waar nog steeds geen medicijn voor is.

Wetenschappelijk onderzoek
Dankzij innovatieve wetenschappelijke onderzoeken komen we steeds meer te weten over de oorzaken van ALS en kunnen we gericht werken aan mogelijke behandelingen. Daarom moeten we blijven investeren in onderzoek. Want alleen via onderzoek kunnen we onze droom – een toekomst zonder ALS – waarmaken.

Een waardevolle bestemming
Om die droom te bereiken is geld nodig. Veel geld. Wij zijn de belangrijkste financier van wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland. Wij krijgen geen overheidssubsidie. Steun Stichting ALS ook als u er niet meer bent en strijd mee voor een toekomst zonder ALS. Zo geeft u uw nalatenschap een waardevolle bestemming.

Marian van Tussenbroek - van Dijk

"Nalaten is iets achterlaten in de geest van de mensen die je verloren bent. Het geld gaat voor 100% naar Stichting ALS Nederland. Dat vind ik heel belangrijk. Er gaat geen cent verloren. Ik heb daar een heel goed gevoel over."

Roos Borst-Meijer

“Mijn man is overleden aan ALS, daarom heb ik de stichting in mijn testament opgenomen. Koos zou het hier mee eens zijn geweest. Hij heeft tijdens zijn ziekte aan allerlei onderzoeken meegedaan, op die manier droeg hij bij om een oplossing te vinden voor ALS.”

  • Brochure aanvragen

    Alle informatie over nalaten aan Stichting ALS overzichtelijk op een rij?

    Vraag onze brochure aan

    Heeft u een vraag?

    Stel hem aan Anja Bramsen.