30 januari 2019

Facebook inzamelingsactie nu ook voor ALS

Ben je binnenkort jarig? Dan kun je nu ook via Facebook een inzamelingsactie organiseren voor Stichting ALS Nederland. Dit kan heel simpel door op Facebook een inzamelingsactie voor ALS Nederland aan te maken en je vrienden uit te nodigen om te doneren. Wij zijn heel blij dat deze functionaliteit nu is toegevoegd. Via onderstaande stappen leggen we kort uit hoe het werkt.

Klik op ‘inzamelingsacties’: op je desktop staat dit in het menu links, op je mobiel staat het in het hamburgermenu (‘streepjes’ aanklikken). Op de iPhone is dat rechts onderaan, op de Samsung rechts bovenaan.

 

Klik vervolgens op ‘Geld inzamelen’

Je krijgt nu de mogelijkheid om te kiezen voor wie je het geld inzamelt. Kies hier voor ‘Goed doel’.

Selecteer vervolgens ALS Nederland (als deze niet gelijk in de rij verschijnt, zoek dan naar ‘Als Nederland’ in de zoekbalk).

Klik rechtsboven op ‘Maken’ om de actie af te ronden:

Als het gelukt is krijg je de melding ‘Gefeliciteerd!’ Klik op ‘Aan de slag’ om je vrienden uit te nodigen of het te delen in het nieuwsoverzicht.

Nadat de inzamelingsactie is aangemaakt, kun je via ‘Inzamelingsactie beheren’ je Facebook vrienden uitnodigen om deel te nemen en updates plaatsen.

 

Let op! Deze functionaliteit op Facebook is nog niet voor iedereen beschikbaar jammer genoeg. Toch hopen we dat dit voor jou wel mogelijk is en dat je een inzamelingsactie op Facebook wilt starten ter gelegenheid van bijvoorbeeld je verjaardag. Ook deze acties dragen er aan bij om ALS uit de wereld te krijgen!