17 oktober 2017

Joost Kooistra nieuwe ambassadeur


Fotograaf © Youri Bakker

Joost Kooistra, oud-speler van het Olympisch volleybalteam (Sydney 2000) en 97-voudig volleybalinternational, wordt ambassadeur van Stichting ALS Nederland.
Hij zal zich hiermee structureel inzetten om de fondsenwerving voor de dodelijke zenuw-spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) te bevorderen.
Joost Kooistra is nu werkzaam als trainer en spelersmakelaar en is daarnaast ook regelmatig analist bij Ziggo Sport. Hij is al langere tijd verbonden aan evenementen ten behoeve van ALS. Zo was hij in 2013 ambassadeur van de actie ‘Animo voor ALS’, en was hij ook ambassadeur én deelnemer van het evenement ‘A Local Swim’ Assen 2017.

Voor Joost is de slopende zenuw-spierziekte ALS helaas heel dichtbij gekomen. Zijn moeder kreeg de diagnose ALS in 2016 en stierf dit jaar aan de gevolgen hiervan. Dit maakt zijn verbondenheid met ALS heel persoonlijk. Hij weet uit eerste hand wat deze ziekte met je doet en hoe weinig we nog weten over ALS. Het stimuleren van fondsenwerving voor noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek naar ALS, om de oorzaak én oplossing uiteindelijk te vinden, is zijn drijfveer.
Joost Kooistra: “Ik ga deze rol met veel trots, kracht en energie vervullen. Zelf heb ik mijn hele carrière te danken aan een gezond lichaam en gezonde spieren. Voor mijn moeder is het helaas te laat. Ik hoop mijn steentje structureel bij te dragen zodat dit slopende ziekteproces toekomstige patiënten bespaard kan blijven”.

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “We zijn er heel trots op dat Joost Kooistra zich als ambassadeur aan Stichting ALS Nederland verbindt. Hij zet zich al jarenlang in voor ALS en is betrokken geweest bij verschillende grote evenementen. Joost weet door zijn persoonlijke ervaringen hoe genadeloos ALS is. Zijn enorme toewijding wordt door ons zeer gewaardeerd”.