Organisatietalent ontstaat steeds vaker op jonge leeftijd. We merken dat kinderen geweldige initiatieven bedenken om aandacht te vragen voor ALS en fondsen te werven voor onderzoek en behandeling van deze dodelijke ziekte.

Leerlingen van diverse scholen uit heel Nederland organiseren de meest creatieve, fondsenwervende acties voor onderzoek naar ALS. Dit gebeurt door leerlingen van zowel de onder- en de bovenbouw. Acties kunnen trouwens gecombineerd worden met het lesprogramma van verschillende vakken. Wij zijn deze scholen en hun leerlingen zeer dankbaar voor alle steun!

Enkele ideeën waarop je met je school in actie kunt komen:
  • Verkoop van zelf gebakken cup cakes, koekjes, oliebollen of taarten
  • Sponsorloop
  • Wandeltocht
  • Speurtocht
  • Fietstocht
  • Schaatstocht
  • Zwemwedstrijd
  • Veiling

Animatievideo

In dit animatiefilmpje wordt uitgelegd hoe ALS werkt.

Promotiemateriaal

In onze webshop bestel je promotiemateriaal ter ondersteuning van de actie op school, zoals spandoeken, vlaggen, ballonnen, sportartikelen, keycords, polsbandjes en nog veel meer!

Inzamelingsactie cartridges en mobieltjes

Oude inktcartridges en mobieltjes zijn geld waard! Zet op jouw school een inzamelbox neer en vraag alle ouders en kinderen om lege inktcartridges en oude mobieltjes in te leveren.

Meer informatie of hulp nodig?

Wil je een actie opzetten voor ALS maar zoek je nog inspiratie? Bekijk dan eens deze twee voorbeelden op ons actieplatform: Beekdal Lyceum in actie voor ALS of de actie/spreekbeurt van onze junior ambassadeur Sam Vreugdenhil.

Wil je een spreekbeurt houden of presentatie? Download dan onze voorbeeldpresentatie voor een spreekbeurt of bestel het spreekbeurtpakket met o.a. folders, pennen en ballonnen via onze webshop.

Onze Belgische zusterorganisatie ALS LIGA heeft een aantal informatieve folders gemaakt. Deze kun je hier downloaden:

Voorleesbrochure
Algemene folder voor kinderen
Brochure voor kinderen van 6 – 12 jaar
Brochure voor kinderen vanaf 12 jaar

Daarnaast beschikken we over informatieve folders voor kinderen met een ouder met ALS, gemaakt door Marco Melenhorst. Marco overleed in 2008 op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS. Hij was leerkracht (speciaal) basisonderwijs en het was zijn wens dat deze folders er zouden komen. Een mooi wens met een mooi resultaat.

Folder ‘Wat is er met mijn papa’?
Folder ‘Wat is er met mijn mama’?

Wil je even met ons sparren over jouw actie? Neem gerust contact met ons via 088 – 666 0 333 of [email protected] .