1000 muzikanten voor de Golden Earring: een afscheidsconcert voor en door fans. In het eerste kwartaal van 2024 krijg jij de unieke kans om samen met duizend muzikanten live in Ahoy Rotterdam het concert te beleven. De legendarische rockband Golden Earring heeft, doordat gitarist George Kooymans lijdt aan de ziekte ALS, helaas nooit een afscheidsconcert kunnen geven. Tijdens dit bijzondere fanconcert kan jij als eerbetoon alsnog legendarische Golden Earring-nummers spelen.

Een concert voor en door fans

Fans van de band slaan de handen ineen tijdens een afscheidsconcert genaamd De Earring & ik . Tegelijkertijd vragen ze aandacht voor ALS. Ongeveer 1000 muzikanten spelen live vier nummers van de band als hoofdact. In het voorprogramma treden verschillende bekende artiesten op. Het fanconcert vindt plaats in Ahoy Rotterdam, waar ook het laatste concert van Golden Earring in november 2019 plaatsvond.

Van platenzaak tot documentaire

Yaël Vinckx was in de jaren ’80 werkzaam in een platenzaak waar veel muziek van Golden Earring werd gedraaid. Als initiatiefnemer van het concert en als journalist/documentairemaker hoopt ze de legendarische band een waardig afscheid te geven en daarbij een mooie documentaire te produceren. De documentaire genaamd ‘De Earring & ik’ zal een deel van het afscheidsconcert tonen en het levensverhaal volgen van vijf amateur-muzikanten op weg naar het concert en hoe dit gerelateerd is aan de muziek van Golden Earring en ALS.

Wil jij live optreden in Ahoy?

Duizend amateur-muzikanten spelen live vier Earring-songs op de vlakke vloer van Ahoy. Daarom is de organisatie op zoek naar muzikanten die fan zijn van de Golden Earring, maar ook te maken hebben met de ziekte ALS. Om samen een onvergetelijk concert neer te zetten voor de band, de muzikanten en de fans. En natuurlijk met elkaar extra aandacht te vragen voor ALS. Want in het vinden van een oplossing hebben we geen tijd te verliezen. Helaas is de inschrijving gesloten en is dit niet meer mogelijk.

Aanmelden verhalen

Heb jij een bijzonder, aan ALS gerelateerd levensverhaal? En wil je niet alleen meespelen tijdens het afscheidsconcert, maar ook deel uit maken van de documentaire? Meld je verhaal aan en zorg dat je erbij bent: speel live samen met duizend andere muzikanten de grootste hits van Golden Earring én zet met elkaar ALS op de kaart!

Lees meer over het fanconcert 

Stichting ALS Nederland steunt dit prachtige evenement waarin aandacht wordt gevraagd voor ALS vol enthousiasme. We zijn echter niet de initiatiefnemers en daarom niet verantwoordelijk. We willen je erop wijzen dat de financiering van het concert nog niet volledig is afgerond. Op social media van Golden Earring fanclubs en initiatiefnemers van het evenement is een crowdfunding gestart voor (de organisatie van) het concert.