Op dinsdag 19 oktober 10:00 uur gaat een veiling van start die volledig in het teken staat van George Kooymans en de band Golden Earring. Begin februari 2021 werd bekend dat George Kooymans, de gitarist van de bekende band Golden Earring, de ziekte ALS heeft. Na dit nieuws maakte tekenaar John van Ierland twee portretten: één van George Kooymans en één van de gehele band Golden Earring. Deze tekeningen worden vanaf 19 oktober geveild. De veiling is een ode aan de Haagse rockband die wereldwijd bekendheid verwierf.

Gesigneerd door Golden Earring
John van Ierland heeft van zijn twee tekeningen een aantal piëzografieën gemaakt. Dit zijn hoogwaardige afdrukken van de originele tekening. Deze piëzografieën zijn gesigneerd door de bandleden. De piëzografieën waarop George Kooymans is afgebeeld zijn door Kooymans zelf gesigneerd en de afdrukken van Golden Earring zijn gesigneerd door alle bandleden. En dat is bijzonder, want het is maar liefst zestien jaar geleden dat de band iets gezamenlijk heeft gesigneerd.

Veiling van portretten George Kooymans en Golden Earring
In drie weken tijd worden negen ingelijste, gesigneerde portretten geveild. Drie stuks van George Kooymans (A3-formaat) en zes van de gehele band Golden Earring, waarvan drie op A2-formaat en drie op A3-formaat afgebeeld zijn. Bij de portretten zit ook een echtheidscertificaat. De opbrengst van deze veiling gaat naar onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke zenuw/spierziekte ALS waar George door getroffen is.  

Bieden is mogelijk vanaf dinsdag 19 oktober 10:00 uur op www.alsveiling.nl