Team Groningen

Het project de GroningerALSdag is in het leven geroepen om naast het onder de aandacht brengen van de ziekte ALS ook financiële middelen voor onderzoek en snellere herkenning van de ziekte te verwerven. Het is een jaarlijks terugkerend muziekevenement.

Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival editie 2018 in Vera

Ons jaarlijkse grote Bluesfestival wordt dit jaar gehouden in de stad Groningen. Het zal plaatsvinden op 10 maart in het Paradiso van Groningen: poptempel Vera! We hebben hiervoor weer vijf leuke bands kunnen vastleggen.

In de grote zaal gaat het festival om 20.30 uurvan start met 11 koppige band de Timedrifters, geformeerd rondom zanger Ben van Buizen. Hij is ook de spil is het het programma “matinee in het cafe” in cafe Ensing te Peize. De band gaat een repertoire brengen van Blues en Rock standards met o.a. een leuke kopersectie en een backingvocals groep.

Na 21.15 uur, treedt in de kelderbar de Bluesband White Duckop met voor het grootste deel muzikanten uit plaatsen rondom het dorp Eenrum. Deze band geformeerd rondom de kunstschilders Wouter Okel en Theo Onnes, brengen de Blues met een lekkere “Groove”. Leuk om te melden is wel, dat twee leden van deze band na zo’n 30 jaar weer mogen spelen in Vera.

Omstreeks 22.00 uur is het tijd voor de supportact in de grote zaal van de “Livin’ Blues Xperience”, de Groninger bluesrockformatie de Sidekicks. Deze band met hun goedverkopende laatst uitgebrachte CD “Texas of the North” zal de honneurs waarnemen, om het Publiek op te warmen voor het optreden van de hoofdact. Wim Entzinger op drums en Peter Hummel op gitaar, spelen na hun band de Bluesdealers, huisband van muziekcafe Veldwijk in Winsum, weer met elkaar. Met kunstenaar Bennie Timmer op de andere gitaar, Theo de Haan als zanger en Benno de Boer op bas, hebben we de band Sidekicks compleet. Leuk om te melden is nog dat Wim Entzinger na zo’n 30 jaar, weer in het voorprogramma mag spelen van de Livin’ Blues, toen in de Punkband Munk.

Rond 22.45 uur speelt het trio,  Bluesformatie J R & Buit Leeuwarden in de kelderbar. De naam staat voor de beginletters van de leden. Jan op drums, Bart op de Bas en Rob op gitaar, zij geven elkaar de ruimte in mooie songs uit de Rythm en Blues traditie. Eigen werk staat ook steeds meer op het repertoire. J & B heeft tot dusver vaker gestaan in het voorprogramma van grote bands oa. Golden Earrings. Maar het wordt tijd, dat bands in hun voorprogramma komen spelen. Als Bart begint te zingen krijgt het publiek bijna standaard kippenvel.

En dan om 23.30 uur, de hoofdact van de avond, de Livin’ Blues XperienceDeze Bluesband geformeerd rondom zanger Niko Christiansen van de oude Livin’ Blues, ademt nog steeds dezelfde sfeer en heeft dezelfde grandeur als de drie Nederlandse Bluesbands uit de jaren 70 en 80, nl de Bintangs, Cuby and the Blizzards en de Livin’ Blues. Wij als stichting “Groninger ALSdag” dachten, door de Livin’ Blues Xperience te programmeren, nostalgische gevoelens te laten bovenkomen bij het wat oudere publiek in de stad, maar zeker ook de jongeren laten kennismaken met muzikanten die het dak eraf kunnen spelen. Voor Niko Christiansen, zanger saxofonist percussionist en kleine gitaar speler, is de cirkel rond. In 1977 voor het laatst in Vera gespeeld, en nu na 40 jaar weer! Met drummer John Kakiay, gitarist Loek van der Knaap, mondharpspeler Bas Kleine en bassist Jeroen Niele gaat de band  Livin’ Blues Xperience menig Europese hit van weleer, zoals daar zijn Wang Dang Doodle, LB Boogie en Black Liza ten gehore brengen. Ook zullen nummers van hun laatste CD’s “This is the time” en “Alive and kickin’”, deel uitmaken van hun repertoire.

Dat we relatief, te weinig horen in Nederland van bovenstaande grote band is, dat er veel gespeeld wordt in het buitenland, met name heel veel in Polen en Hongarije.

Er is kans om bovenstaand Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival mee te maken!

Kaarten kosten 21 euro en zijn verkrijgbaar via Ticketservice van Vera of de platenzaken:

  1. Plato in de Oude Ebbingestraat
  2. De Jongens van Hemmes aan de Steentilstraat
  3. Elpee in de Oosterstraat.

We hopen op een goede opkomst en willen een deal maken met het publiek: het publiek een leuke avond vermaak en de Stichting ALS Nederland inkomsten voor onderzoek de genadeloze ziekte ALS.

En aan de inwoners van de stad Groningen:

Mogen we jullie verwelkomen en willen jullie reclame maken voor dit mooie evenement?

Wie zijn wij?

Team Groningen:
– Gerlof Langhout,
– Abel Evertz,
– Johan van der Horn en
– José Wobbes-van der Horn

Adres:
Hoendiep 36
9832 TD, Den Horn
info@groningeralsdag.nl
http://www.groningeralsdag.nl

Rekeningnummer:
ING 7560074

Activiteiten

Jaarlijks organiseert team Groningen de GroningerALSdag, op onze website vindt u alle activiteiten.