Team Zeeland

Logo-team-Zeeland
Wij zijn een enthousiast vrijwilligersteam in de provincie Zeeland van ongeveer 12 leden, dat na een geslaagd fietsevenement in juni 2009 besloten heeft zich structureel in te zetten tegen ALS.

In de afgelopen 3 jaar organiseerden wij de volgende jaarlijks terugkerende evenementen:

  • Wandelevenement “ALS Stap voor Stap de wereld uit” vanuit Revant Revalidatiecentrum locatie Lindenhof in Goes, 1e zaterdag van februari.
  • Fiets- (en wandel-) evenement “Trap ALS de wereld uit” vanuit autobedrijf de Voogd in Vlissingen, de dichtstbijzijnde zaterdag van WereldALSdag (dus rondom 21 juni).

Daarnaast organiseert een min of meer aparte werkgroep:

  • Fietsevenement “ALS van A tot Z” vanuit zorgcentrum de Wieken in Zierikzee, eind augustus/begin september.
  • 4 of 5 zee zwemtochten georganiseerd door Stichting Zwemmen langs Walcheren (een deel van de opbrengst is voor ALS), diverse locaties aan de Walcherse kust, juli en augustus.

Team-Zeeland

Wie zijn wij?

Een erg gezellig sponsorfietsevenement in juni 2009 is de aanzet geweest tot het ontstaan van ALSZeeland. De groep vrijwilligers is inmiddels gegroeid tot ruim 40, verdeeld over 3 regio’s van Zeeland (Walcheren, de Bevelanden en Schouwen-Duiveland). Onder de paraplu van ALSZeeland organiseren de groepen regionale activiteiten, waarbij gebruikt gemaakt kan worden van elkaars kennis en kunde.

In 5 jaar tijd is ALSZeeland zodanig in bekendheid gegroeid, dat een duidelijke structuur gewenst was. Dit heeft in november 2014 geresulteerd in het oprichten van een eigen stichting, Stichting ALSZeeland.

Het bestuur wordt gevormd door:

 

Arie Pinxteren (vice-voorzitter)

Marina Brokking (secretaris)

Gilbert Wesdorp (penningmeester)

Corina Kerbert (algemeen lid)

Jaap de Looff (algemeen lid)

 

Adres:

Wielingenlaan 3
4382 BL Vlissingen
Telefoon (0118) 41 89 83

info@alszeeland.nl

www.alszeeland.nl

FacebookALS-Zeeland

 

IBAN NL 61 RABO 0168 8271 66

t.n.v. Stichting ALSZeeland

 

Activiteiten

Wij willen u graag zo goed mogelijk op de hoogte houden van alles wat er rondom ALS in de provincie Zeeland gebeurt. Daarom staan op onze website alle gegevens van activiteiten die wij zelf organiseren, maar ook uw Zeeuwse sponsoractiviteit voor ALS is van harte welkom. Dus als u van plan bent in Zeeland een fundraising evenement te organiseren voor ALS, komen wij graag met u in contact. Mogelijk kunnen wij elkaar versterken door gebruik te maken van elkaars ervaring, netwerken en mogelijkheden.