19 juni 2021 / Aalsmeer - Vaals

Giro di Muscoli

De Giro di Muscoli 2021
Wegens groot succes, wordt dit jaar de tweede editie van de Giro di Muscoli georganiseerd. Op zaterdag 19 juni 2021 kun je deelnemen aan de Hollandse editie: Toer voor Spieren. De fietstocht start in Aalsmeer en brengt je via Aalst (Gelderland) en Aalst (Noord-Brabant) naar Vaals. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden:

  • Aalsmeer – Vaals – 255 km
  • Aalst GD – Vaals – 170 km
  • Aalst NB – Vaals – 105 km

Details over exacte locaties en starttijden zijn afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus en volgen zo snel mogelijk. Houd de website van de Giro di Muscoli in de gaten!

Hoe is deze fietstocht ontstaan?
Deze mooie fietstocht is ontstaan uit een vriendschap tussen Gerben Gravendeel en Colin Fisher. Gerben heeft sinds 2015 ALS en Colin brak in 2014 zijn rug tijdens het skiën. Voor beide mannen stond hun wereld even op zijn kop. Toen zij elkaar in Italië ontmoetten, kwamen ze er snel achter dat ze veel gemeenschappelijke interesses hadden, waaronder sportief bezig zijn. Het idee van een fietstocht voor de 60e verjaardag van Colin in 2020 werd geopperd en mondde uit in de Giro di Muscoli.

De opbrengst van deze epische fietstocht gaat naar drie stichtingen die zich inzetten in de strijd tegen ALS; Stichting ALS Nederland, Stichting MNDA (Verenigd Koninkrijk) en Stichting SLA (Italië). Voor meer informatie of om je in te schrijven voor dit te gekke evenement ga naar de website.

Giro di Muscoli 2021: Toer voor Spieren
Fietstocht Giro di Muscoli    Fietstocht Giro di Muscoli    Fietstocht Giro di Muscoli