3 mei 2019

Geweldig resultaat Ledro4life

Op vrijdag 3 mei 2019 vond voor de zesde en tevens laatste keer Ledro4life plaats: Il Gran Finale! Dit eendaagse wandel- en mountainbike event vond plaats in het prachtige Valle di Ledro in Noord-Italië.

Ledro4life is ontstaan ter nagedachtenis aan Giorgio Brigà, een geboren en getogen Italiaan in Valle di Ledro. Giorgio is in 2012 overleden aan ALS. Om op een bijzondere en sportieve manier aandacht te vragen en geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS hebben zijn vrienden Ben en Christel Beckmann in 2013 de Stichting Ledro4life opgericht.

Als dank voor dit geweldige initiatief en hun tomeloze inzet heeft Stichting ALS Nederland Ben een handgevormde kristallen sculptuur uitgereikt met de titel ‘Dedicated’ wat in één woord samenvat waar het realiseren van een doel of een droom om gaat: toewijding. Het  transparante object symboliseert het menselijk lichaam en de dimensies van de ziekte ALS. Het sculptuur is gemaakt door Richard Rooze van Oljos – Glass Concepts.

Er is maar liefst € 70.080,- opgehaald door ruim 75 deelnemers, geweldig! Het bestuur en alle aanwezigen zijn ongelooflijk trots, blij en dankbaar hiervoor, een heel mooie afsluiting van dit bijzondere event!