Ervaringsverhalen

De ziekten ALS, PSMA en PLS hebben een diepgaande impact op het leven van patiënten en hun omgeving. Iedereen die geraakt wordt, heeft een eigen verhaal. Deze verhalen zijn samengevat in diverse interviews en die delen wij graag met jullie.

Gevonden resultaten: 9
Interview ALS-patiënt Lilian Herijgers

Lilian Herijgers

“Het aller-, allerliefste wil ik natuurlijk meer tijd met mijn zoontje, maar ja die kun je helaas niet kopen.”

Interview ALS-patiënt Klaas van Kieft

Klaas Kieft

“Dat ik moest stoppen met zingen, vond ik het ergst. Ik mis het nog steeds. Voor andere dingen waar ik afscheid van moest nemen, had ik gelukkig wat meer tijd.”

Interview PLS-patient Gerdie van Riemsdijk-Peffer

Gerdie van Riemsdijk-Peffer

“Begin 2014 ging de motoriek van mijn linkerhand achteruit, traplopen kostte steeds meer moeite en ik struikelde vaak. Ik dacht eerst dat ik een burn-out had, want we zaten net in een reorganisatie.”

Interview PLS-patiënt Aad Ottervanger

Aad Ottervanger

“Leef in het nu. Je kunt best iets plannen voor een later moment, maar verspil de dag van vandaag niet.”

Interview PSMA-patient Charissa Meulemans-van Zon

Charissa Meulemans

“Ik had me er al een soort op ingesteld. Ik had mijn huiswerk gedaan, aan deze ziekte ga ik dood. Zoals het er nu naar uitziet, heb ik de langzame variant, hoewel ik per maand achteruitgang zie.”

Interview PSMA-patiënt Arno Muskens

Arno Muskens

“Mijn dochter houdt me in het gareel en geeft me energie. Af en toe denk ik, ‘ik wilde dat ze al wat ouder was’, want dat wil ik ook nog graag meemaken.”

Anjo Snijders

“Ik zit nu op ruim drie jaar. In eerste instantie ging het verval rustig, maar nu terugkijkend is het toch zeer progressief. Dat heeft er wel ingehakt bij mij.”

Interview ALS-patiënt Conny van der Meijden

Conny van der Meijden

“De afgelopen negentien jaar hebben we de halve wereld bereisd. Gelukkig lukt dat nog goed met enige flexibiliteit van mijn kant. ”