1 maart 2021

Koninklijke Nederlandse Munt slaat speciale ALS-munt

Voorzijde ALS-muntAchterzijde ALS-munt

Om onze nieuwe campagne ‘Geen tijd te verliezen’ kracht bij te zetten vindt in de nacht van 28 maart een bijzondere gebeurtenis plaats. Die nacht gaat de zomertijd in en raken we allemaal een uurtje van onze tijd kwijt. Exact op dat moment zal een bekende Nederlander op een toepasselijke en bijzondere locatie een speciale munt slaan, waarin je de wijzer ziet verspringen. Zo laten we, net als in de campagne, zien dat de tijd doortikt. Want mensen die de diagnose ALS krijgen, raken al hun tijd kwijt.

Samenwerking Koninklijke Nederlandse Munt
De nieuwe munt wordt geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt.  Een deel van de opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar ALS. Door deze samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Munt hopen we een impuls te geven aan de strijd tegen ALS.

Voorinschrijving om deze unieke munt aan te schaffen
De munt met het bijzondere ontwerp is te koop via knm.nl/ALS en kost € 12,50. Van de munt worden slechts 5.000 stuks gemaakt. Voor verzamelaars en mensen die Stichting ALS Nederland een warm hart toe dragen, is het een unieke kans om een exclusief collector’s item in hun bezit te krijgen.

Houd onze socials in de gaten
Ben je benieuwd welke bekende Nederlander de eerste munt zal slaan? En waar dat gaat gebeuren? Houd dan onze social media (Facebook, Instagram, Linkedin en Twitter) in de gaten.

Veel gestelde vragen over de speciale ALS-munt
Heb je vragen? Klik hier voor de veel gestelde vragen over de speciale ALS-munt. Zit het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 088 666 0 333 of vul het contactformulier in.

Voor- en achterzijde ALS-munt