ALS Lenteloop

Samen  leven, samen lopen!

Achtergrond Rabobank ALS Lenteloop

Vincent Cornelissen is de initiatiefnemer van de ALS Lenteloop. In 2015 kreeg hij de diagnose ALS en het bericht: “hier kunnen we niets aan doen, hooguit enigszins vertragen”. Zich er zomaar bij neerleggen is echter niet zijn stijl.

Extra onderzoek moet de oplossing dichterbij kunnen brengen. Extra onderzoek betekent extra geld. Vincent: “Eerder liep ik halve marathons voor goede doelen. Nu had ik een goed doel dichtbij gevonden. Een sponsorloop voor extra onderzoek naar de oplossing van ALS. Daarbij kwam dat het nu nog belangrijker was dan ooit om het leven te vieren. Die twee ingrediënten konden we gaan combineren in de ALS Lenteloop, een loop die net als de lente vrolijkheid en positiviteit brengt. En de oplossing van ALS!”

De ALS Lenteloop is een actie waarbij deelnemers hardlopend of wandelend een zelfgekozen afstand afleggen onder het motto ’Samen leven, samen lopen’. Het doel is enerzijds om nog meer geld te werven voor onderzoek naar en medicatie voor ALS en anderzijds om een evenement te organiseren waarbij de gezamenlijkheid van samen lopen en samen het leven vieren voorop staat.

Bilthoven

Dit jaar wordt de Rabobank ALS Lenteloop voor de 5e keer georganiseerd en is het evenement niet meer weg te denken uit het dorp. De actie heeft een breed draagvlak onder de inwoners van Bilthoven, de uitloop elke Tweede Pinksterdag is dan ook groot. Gedurende de wandeltocht staat niet alleen het motto ‘Samen leven, samen lopen’ centraal maar draait het ook om de omgeving. De beleving van Bilthoven en het ontdekken van het dorp.

Voorgaande edities

Jaargang Deelnemers Opbrengst

2019

2018

2017

2016

De organisatie van de Rabobank ALS Lenteloop, welke in handen is van vrijwilligers, wordt professioneel ondersteund door WE-link. We-Link is een kleine organisatie die sportevenementen organiseert die veel voor goede doelen werkt.

De Rabobank ALS Lenteloop 2020

Op maandag 1 juni 2020 (Tweede Pinksterdag) vindt de 5e editie van de Rabobank ALS Lenteloop plaats. Het belooft weer een mooie dag te worden waarop er niet alleen gewandeld en hardgelopen maar óók gefeest kan worden. Om het leven te vieren én een steentje bij te dragen aan de strijd tegen ALS. Nieuw dit jaar zijn, speciaal voor het lustrum van de Rabobank ALS Lenteloop, de FunRun en de Fun Walk waarbij geen tijden worden bijgehouden. Tijdens de FunRun en de FunWalk passeren deelnemers hardlopend of wandelend bijzondere plekken, lopen zij door gebouwen en worden zij onderweg muzikaal en culinair verrast. In 2020 komt de bijdrage ten goede aan het onderzoek TRICALS (cure) en aan het Maurits Huys (care). Vragen of meer informatie over het deelnemen? Ga naar www.alslenteloop.nl.