Nijmeegse Vierdaagse

 The walk of the world!

Nijmeegse Vierdaagse

Jaarlijks lopen meer dan 50.000 mensen de Nijmeegse vierdaagse. In 2020 vindt alweer de 104e editie van dit spectaculaire wandelevenement plaats. Maak uw vierdaagse-ervaring ook uniek door te lopen voor een goed doel!

Waarom voor ALS Nederland lopen?

Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen van uit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden.

In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten– is er dus nog niet.

Wat doen we met de opbrengst van uw actie?

Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: Wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. Onderzoek is een dure aangelegenheid, wij financieren onderzoek met behulp van donaties en giften. Uw steun is daarom belangrijk voor ons en onze patiënten. Want zolang we nog geen oplossing hebben voor deze genadeloze ziekte, investeren wij ook in de kwaliteit van zorg en leven van onze patiënten.

Wat doen wij voor u als actievoerder?

Wij zijn blij met uw deelname in de strijd tegen ALS. Wilt u de vierdaagse lopen voor ALS? Meld u dan aan via het actieplatform van de vierdaagsesponsorloop.

U ontvangt van ons een goodiebag met onder andere een pet en een ALS-polsbandje. Ons vrijwilligersteam staat de hele week voor u klaar, om u aan te moedigen, te steunen en te begeleiden vanaf het moment van inschrijven tot na de finish.

Daarnaast kunt u gebruik maken van de verzorgposten langs de route. Op vrijdag lopen wij met u mee over de via Gladiola tot aan de finish waar u een leuke attentie van ons zult ontvangen en er nog even gelegenheid is voor een hapje en een drankje. Natuurlijk is er ook uitgebreide gelegenheid om uw cheque te presenteren.

Inschrijven