Toer voor ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit!

Achtergrond Toer voor ALS

De Toer voor ALS is het zusje van de succesvolle Tour du ALS. Dit evenement vindt elk jaar plaats in Frankrijk. Honderden fietsers, hardlopers en wandelaars beklimmen dan de Mont Ventoux voor de strijd tegen ALS. Sinds de start in 2012 hebben de ruim 5.500 deelnemers aan de Tour du ALS ruim 8 miljoen euro opgehaald voor dit goede doel, een prachtige prestatie. Het idee om een vergelijkbaar event in Nederland te organiseren is daar ontstaan. Deze versie is laagdrempeliger, met afstanden en routes waar je als recreatieve fietser, maar ook als fanatieke wielrenner aan mee kunt doen. Wat je in je eentje, maar ook met kinderen, met natuurlijk ook collega’s of een vriendengroep kunt doen. Als fietser / wielrenner, als wandelaar, als hardloper of zelfs als handbiker. Bij beide evenementen staat de betrokkenheid bij de strijd tegen ALS en het familiegevoel voorop.

Zuid-Limburg

De eerste Toer voor ALS vond plaats in 2019 in de gemeente Meerssen in Zuid-Limburg. Ondanks dat er geen berg vergelijkbaar met de Mont Ventoux te vinden is in Zuid-Limburg, biedt dit mooie natuurgebied uitdagende routes voor wielrenners, hardlopers, wandelaars of handbikers. Hier lees je meer over deze verschillende routes.

Voorgaande edities

Jaartal Deelnemers Opbrengst

2019 550 140.000

Toer voor ALS 2020

Op zondag 11 oktober 2020 wordt de 2e editie van Toer voor ALS gehouden en staat de gemeente Meerssen weer in het teken van dit fantastische evenement. Wil je weten wanneer de inschrijving voor de 2e editie geopend wordt? Houd onze website in de gaten, volg ons op social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Mocht je nog twijfelen of vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen via 088-666033 of mailen naar info@toervoorals.nl.

Bekijk de aftermovie van de Toer voor ALS 2019