Wereld ALS Dag 2017

Archeon locatie Wereld ALS Dag 2018 Archeon locatie Wereld ALS Dag 2018 Archeon locatie Wereld ALS Dag 2018 Archeon locatie Wereld ALS Dag 2018

Stichting ALS Nederland organiseerde op zondag 25 juni 2017 ook deze speciale dag voor mensen met ALS, PSMA en PLS en hun gezinnen.
Deze vond plaats in themapark ‘Archeon’ in Alphen aan den Rijn. Tijdens een speciaal samengesteld programma hadden de gasten de gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, maar er was ook voldoende tijd om met elkaar van een leuke, ontspannen dag te genieten.

En wat voor een! Onder een stralende zon hebben wij genoten van alle gasten, de ontmoetingen en tevreden gezichten. Wij zijn er trots op dat we de aanwezige ALS-patiënten, PLS-patiënten, PSMA-patiënten en hun families een onvergetelijke dag mochten bezorgen. Het was behoorlijk warm, maar ondanks het uitzonderlijke weer kunnen we met grote tevredenheid terugkijken op deze dag.

Programma en activiteiten 2017

Na de opening door Gorrit-Jan Blonk om 10.30 uur openden zowel de informatiemarkt als het beautyplein. De gehele dag konden de gasten zich laten informeren over de nieuwste hulpmiddelen en praktisch gebruik, maar ook spreken met de onderzoekers van het ALS Centrum. Tal van bedrijven en stichtingen waren ook aanwezig zoals Stichting Vaarwens, Stichting Spieren voor Spieren en ALS Patients Connected. Het beautyplein was ook drukbezocht. Schoonheidsspecialistes, visagisten, nagelstylisten, kappers en voetzonereflextherapeuten hebben bijgedragen aan een heerlijke dag voor de gasten. Natuurlijk konden de gasten gedurende de dag ook door de Middeleeuwen en de Romeinse wandelen, het gladiatorengevecht bekijken en de jagers en verzamelaars bezoeken. En als afsluiting was er een spetterend optreden van OG3NE.

Het was een heerlijke dag!

Bekijk hier alle foto’s van deze dag.

Logo Archeon

In 2014 werden ALS-patiënten uitgenodigd voor een spetterende dolfijnshow in het Dolfinarium en in 2015 is er genoten van schitterende optredens van onder anderen onze ambassadrices Candy Dulfer en OG3NE in de Evenementenhallen Gorinchem. In 2016 genoot men in Ouwehands Dierenpark van optredens van Pinkie en Gerard Ekdom. Meer weten? Bekijk de ervaringen van voorgaande jaren:

Kijk terug op Wereld ALS Dag 2016

Kijk terug op Wereld ALS Dag 2015

Kijk terug op Wereld ALS Dag 2014