Wereld ALS Dag: dé dag waarop we wereldwijd aandacht vragen voor de dodelijke zenuw-spierziekte ALS. Onze ambassadeur Natasja Froger doet een oproep aan jou. Bekijk de video hieronder. 

 

We vragen je om deze video in jouw netwerk of op social media te delen. Laten we er samen voor zorgen dat heel Nederland weet dat het vandaag Wereld ALS Dag is!

Wereld ALS Dag met onze Artists Against ALS

Muziek verbindt. Daarom werkt Stichting ALS Nederland graag samen met artiesten die met hun muziek bekendheid geven aan ALS. In aanloop naar Wereld ALS Dag gaven OG3NE en Edsilia Rombley indrukwekkende huiskameroptredens voor Natascha Kocsis-Blaauw en Caro van Leeuwen, beiden getroffen door ALS. OG3NE en Edsilia kozen een nummer in het thema ‘tijd’. In de strijd tegen ALS hebben we immers geen tijd te verliezen.

Bekijk de optredens 

De strijd tegen ALS gaat onverminderd voort. Jouw steun is hierin onmisbaar. Hoe hard dat nodig is, laten de verhalen van Natascha en Caro opnieuw zien. Daarom willen we je op deze dag hartelijk bedanken voor jouw inzet en toewijding.

2023: een enorm goed jaar en daar zijn we jou dankbaar voor!

Door vele donateurs, actievoerders, sponsoren, ambassadeurs en andere betrokkenen is in 2023 maar liefst 17,1 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar ALS, PSMA en PLS. Dit is mede dankzij de prachtige opbrengst van 3FM Serious Request 2023 waarbij 7,9 miljoen euro is ingezameld. Het opgehaalde geld is goed besteed. Hierover vertelt Natasja in bovenstaande video. Meer informatie is te vinden in het jaarverslag van 2023.

En we gaan door! Daar staat deze Wereld ALS Dag symbool voor. Doneer, kom in actie, word vrijwilliger of neem deel aan een evenement. Lees hier meer over wat jij kunt doen. Samen voor een wereld zonder ALS, PSMA en PLS. Geen tijd te verliezen.