6 juli 2017

Koen Verweij nieuwe ambassadeur

Koen Verweij, voormalig wereldkampioen allround schaatsen en olympisch kampioen op de 1500 meter en ploegenachtervolging, gaat zich als ambassadeur structureel inzetten voor het vergroten van de bekendheid van de dodelijke spier- en zenuwziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Daarnaast zal Koen acties en evenementen ten behoeve van fondsenwerving voor Stichting ALS Nederland ondersteunen. Hiermee wordt wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte mogelijk gemaakt, evenals het verhogen van de kwaliteit van zorg en leven van mensen met ALS.

Tijdens de Ice Bucket Challenge drie jaar geleden, liet ook Koen Verweij een emmer ijs over zich heen gooien en sindsdien heeft hij zich meer verdiept in deze genadeloze ziekte. Koen Verweij: “Het is voor mij als sporter onvoorstelbaar dat je je spieren niet meer kunt gebruiken. Ik wil er dan ook alles aan doen om een bijdrage te leveren aan het werk van de stichting, om een halt toe te roepen aan deze afschuwelijke ziekte. En als ik dan mijn naam, mijn gezicht, mijn netwerk en sociale contacten kan inzetten om hiermee de bekendheid van ALS te vergroten en fondsen te werven, dan doe ik dat van harte”.

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “We zijn heel erg blij met Koen Verweij als ambassadeur van Stichting ALS Nederland. We hopen samen met hem de hele schaatswereld bewust te maken van de gevolgen van deze ziekte en in actie te laten komen. Hopelijk leidt dat ook tot een prachtig winterevenement ten behoeve van ALS; dat zou een zeer welkome toevoeging aan de bestaande acties zijn.”