30 november 2019

Aandacht voor vrijwilligers in ALS dank

Het laatste nummer van 2019 van ons donateursmagazine ALS dank is inmiddels verschenen. Omdat het op 7 december aanstaande Dag van de Vrijwilliger is, staat dit nummer in het teken van het mooie werk dat vrijwilligers voor Stichting ALS Nederland doen. U leest dan ook een aantal mooie en ontroerende verhalen van vrijwilligers. Heel vaak zijn dit mensen die nauw bij ALS-patiënten betrokken zijn. Zonder vrijwilligers zouden wij onze doelstellingen niet kunnen bereiken. Daarom: hulde aan alle vrijwilligers. Dit nummer is opgedragen aan al deze vrijwilligers: dank jullie wel voor al het harde werken, jullie enthousiasme en betrokkenheid!

Traditiegetrouw laten we in ALS dank ook altijd een patiënt aan het woord, dit keer is dat Conny van der Meijden. Naast dat zij patiënt is, is zij actief als vrijwilliger. Zo zit zij onder andere in het bestuur van de patiëntenvereniging ALS Patients Connected. Natuurlijk besteden we aandacht aan onderzoek. Prof. Dr. Leonard van den Berg geeft uitleg over het nieuwe TRICALS: een consortium op Europees niveau, dat innovatie, een database én fondsenwerving samenbrengt om tot een oplossing voor ALS, PSMA en PLS te komen. Verder een mooi interview met Linda Slaghuis, coördinator van ‘A Local Swim’ en met Nynke Haard, die vertelt over waarom zij Stichting ALS Nederland steunt met een periodieke schenkingsovereenkomst.

Het laatste nieuws over ALS-onderzoeken en diverse activiteiten zoals de Amsterdam City Swim, de Toer voor ALS of de 0%4ALS Challenge is ook in dit magazine te vinden!

De digitale versie van het magazine is hier te downloaden.

Wil je het magazine voortaan ook in de brievenbus ontvangen? Wij sturen deze naar onze donateurs die jaarlijks minimaal 25,- aan ALS doneren. Je kunt hier doneren.