12 december 2017

Acteur Leopold Witte beklimt Mont Ventoux

Leopold Witte beklimt op 31 mei 2018 de Mont Ventoux in Frankrijk. Witte, bekend van o.a. de series Gooische Vrouwen en Dr. Deen, speelde in 2015 de rol van Joost in de film Ventoux, naar het gelijknamige boek van Bert Wagendorp. Witte daagt iedere acteur en wielerliefhebber uit om met hem mee te fietsen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

Leopold Witte: “Toen ik werd gevraagd om komend jaar de ‘Kale Berg’ te beklimmen voor ALS, heb ik lang getwijfeld. Ik kende de ziekte voornamelijk van de postercampagnes van Stichting ALS Nederland. Dit jaar heb ik tijdens de Amsterdam City Swim een aantal patiënten gesproken. Deze ontmoetingen hebben me bewust gemaakt van de noodzaak om deze genadeloze ziekte de wereld uit te helpen. Zelf ben ik gelukkig gezond maar ik zal hard moeten trainen om de top van die berg te halen. Ik hoop dat ik op deze wijze een bijdrage kan leveren aan noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek. En hopelijk kan ik nog veel meer mensen enthousiasmeren om met mij de Mont Ventoux te beklimmen.”

Gert-Jan Pijl, projectleider en initiatiefnemer van de Tour du ALS, is verheugd met de deelname van Leopold Witte. “Mede door zijn deelname zal ook de zevende editie heel bijzonder worden”. Onze deelnemers krijgen de kans om samen met een bekende Nederlandse acteur de zwaarste beklimming uit de Tour de France te fietsen”. Gorrit Jan Blonk, directeur-bestuurder van Stichting ALS Nederland: “Wij zijn heel blij dat Leopold Witte met ons wil afreizen naar Frankrijk om de berg te beklimmen. Hij draagt daarmee daadwerkelijk bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van ALS”.