21 maart 2015

als ALS in beeld komt

Initiatiefnemer van het Project Juliette Arts heeft 25 fotografen bij elkaar gebracht om op bijzondere wijze ALS in beeld te brengen. Voor, door en over mensen met ALS. In dit fotoboek ziet u hoe het leven doorgaat na de diagnose ALS. De verhalen zijn verteld door de fotografen, door de mensen met ALS of door nabestaanden. De opbrengsten van het boek gaan geheel naar Stichting ALS Nederland. Het geld is voor onderzoek naar de behandeling en genezing van ALS én voor het creëren van een betere levenskwaliteit en zorg voor de huidige ALS patiënten en hun omgeving. Help mee om ALS de wereld uit te krijgen!

Bestellen

Waarom fotografeer ALS de wereld uit?

De vader van de initiatiefneemster van fALSdwu, Juliette Arts, heeft ruim 3 jaar ALS. Er is zo weinig wat je kunt doen. Je ziet toe hoe iemand achteruit gaat en je kunt het niet stoppen. Op een gegeven moment zag Juliette een serie foto’s over ALS van de Belgische fotografe Jasmine Debels en in een split-second wist ze het. Zoek een aantal fotografen bij elkaar en maak een fotoboek. Alle opbrengsten die hieruit voort komen gaan naar Stichting ALS Nederland. Eind oktober deed zij een oproep via Twitter en Facebook en binnen een dag had zij 15 fotografen die geïnteresseerd waren. Toen moest zij wel verder met het idee.

Het project

Elke fotograaf kent iemand in zijn omgeving met ALS Wij willen graag het dagelijkse leven van een persoon met ALS in beeld brengen. Dat kan op allerlei manieren. Foto’s van een verjaardag, een dagje uit, maar ook een bezoek aan het ziekenhuis of contact met familie. Met al deze foto’s wordt een fotoboek gemaakt en een fototentoonstelling georganiseerd.  Alle opbrengsten van de verkoop van het boek gaan naar stichting ALS Nederland. De fototentoonstelling zal gehouden worden tijdens het Foto Festival Almere (1ste editie sept 2015). Ook zal er tijdens het Foto Festival een aantal activiteiten zijn met betrekking tot ALS. Het geld dat hiermee opgehaald wordt gaat (deels) naar stichting ALS Nederland.

De fotografen

Alle personen die aan dit project meewerken doen dat geheel belangeloos. In totaal deden er 25 fotografen mee aan het project die allemaal een connectie hebben met ALS. Meer weten over de fotografen?